Olvasói levél

2020.04.27. 08:49

Most élni küzdelem

Embervilágunkban a megszokott tavaszi kikelet kellemes voltát beárnyékolja az elhíresült koronavírus jelenléte. Nem marad ki beszédtémánkból, hivatalos és hétköznapi, ünnepélyes rendezvények színterén éreztetve hatását – írja olvasónk.

Ilyenkor derül ki igazán, hogy milyen törékeny és sérülékeny az ember. Hatalmasok is alább szállnak, a büszkék meghajolnak, menekülés útját vakon is kutatva. Ellenséges és ellenzéki erők szembenézve a bajokkal, egy irányba néznek a puszta életet is személyválogatás nélkül fenyegető kísértővel. A sokirányú erőhatások között a kétpólusú világkép kezd kialakulni előttünk. Nem kelet–nyugat, észak–dél vagy más földi dimenziók, hanem a lent és fent, alvilág és felső világszféra ütközetét szemlélhetjük tisztes távolságból. Az egyébként is jelen lévő félelmeink fokozódó erővel béníthatják cselekvőképességeinket. A „honnan jön ilyenkor segítség?” kérdésre a válaszért most kell igazán felülemelkedni oda, ahonnan a bibliai korban a leírások alapján is kész a segítség. A jótettekre koncentrálva tisztogatjuk ablakainkat jobb kilátásért, fertőtlenítünk lakóházunk és környezetünk titkos zugaiban. Őszinte önvizsgálat eredményét várjuk felsőbb szintekről, bizakodó szívvel. A szemmel nem láthatók veszélyeiről győződhetünk meg, jelenlétét messze távolba rendelő készséggel. Rejtekhelyekre húzódhatunk bár, mégis tevékeny szeretettel részt kell vegyünk, védett vírusmentesek, a szabadítás szolgálatában azok iránt, akik sóvárogva várják megjelenésünket.

Amint zivataros idők után újra csend van, és a kéklő ég alatt felragyog a várt napsugár, úgy a jelen félelmeit követi az ujjongó örvendezés idejének érkezése.

A történelem életet próbáló idői mindig alkalmasak voltak arra, hogy emberek emeljék fel tekintetüket olyan magaslatra, ahonnan megbízható hitelességgel jött a segítség. Most még ugyan az ismeretlen idegen ember embertől való elfordulására késztet, mégis közelebb van napról napra az egymást újra átölelő szeretet, tavaszi kikelet megjelenése.

Szász Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában