Közel kétszáz kilót fogyott egy férfi egy internetes csoportnak köszönhetően

Közel kétszáz kilót fogyott egy férfi egy internetes csoportnak köszönhetően
© Fotó: metro.co.uk
Korábban nyolc csirkét evett meg vacsorára, ma már csak hetet.

A 26 éves Jesse Shand teste 317 kilogrammot nyomott, ekkor viszont már nem tudta elhagyni a saját házát, sőt a fürdőszobáig is képtelen volt elgyalogolni és a negatív gondolkodás csapdájába esett – írja a Metro.

Ugyanakkor ez a gondolkodás adott erőt a férfinek ahhoz, hogy az interneten felkeresse egy testépítő terem honlapját, hogy változtasson az életén. Jesse ezután regisztrált az oldalra, és feltöltött magáról egy fényképet a következő szöveggel: Ezen az oldalon bármit kérdezhetsz a legkövérebb embertől.

Mint mondta, rövid időn belül népszerű lett az oldalon, de a szurkálódó megjegyzések helyett bátorítást kapott a csoport tagjaitól, hogy nem késő változtatni a helyzetén. – Millió okot találtam arra, miért nincs igazuk. Azzal érveltem, hogy évekig próbáltam fogyni, de nem sikerült – emlékezett vissza.


Fotó: metro.co.uk Fotó: metro.co.uk ©

Egy idő után viszont úgy döntött, ad magának még egy esélyt, és elkezdett diétázni. Esténként nyolc csirke helyett hetet kezdett el fogyasztani, majd elkezdte számolni a kalóriákat, és lassan a mozgást is bevezette a mindennapjaiba.

– Lassan, de biztosa haladtam, 26 nap után pedig már néhány kört meg tudtam tenni gyalog a házam körül, de ez még csak a kezdet volt – mesélte. Jesse ma már 120 kilogrammot nyom, viszont a hirtelen fogyástól megereszkedett a bőre, ezért most gyűjtést szervez, hogy meg tudják operálni.