Közel hatvan évesen, egyedüli magyarként indult a világbajnokságon a debreceni motoros

Közel hatvan évesen, egyedüli magyarként indult a világbajnokságon a debreceni motoros
© Fotó: racingmonika
Melk, Debrecen – Dudás Attila bajnok motorversenyző 2011-től szerepel nemzetközi és hazai supermoto versenyeken, több bajnoki- és kupagyőzelmet bezsebelt, amit 2014-ben Pozsonyban egy nemzetközi díjjal is jutalmaztak. A közel 60 éves debreceni sportember nagy álmát beteljesítve a hétvégén rajthoz állhatott az S1GP Supermoto Világbajnokság melki külön futamán, amiben egyedül képviselte Magyarországot.

Attila célja egyértelmű volt: megfutni az időmérőn a limitet, és vasárnap befejezni a versenyt. A magyar pilóta több mint 60 kört tett meg, többfajta gumit kipróbált, és a telemetriai adatok alapján minden szempontból hasznos munkát végzett. Olyan ellenfelekkel kellet megküzdenie, mint Franz Zorn jégmotor Európa-bajnok, vagy mint Klaus Kinigadner motocross és supermoto bajnok. 33 induló közül egy 20. és egy 28. helyet megszerezve, az összetett 29 helyen zárta a három napos rendezvényt.


Fotó: racingmonika Fotó: racingmonika ©

Még mindig nagyon nehéz elhinni, hogy tényleg rajthoz állhattam a melki futamon. Ezzel a legnagyobb álmom vált valóra. Nagyon köszönöm a szerelőmnek, Beátának a rengeteg munkát és odaadást, hogy a legnehezebb pillanatokban is mellettem állt. Nagyon büszke vagyok, hogy a világ legjobbjai között debütálhattam, és bíztam abban, hogy vasárnap meglátom a kockás zászlót, és a teljesítményemmel nem okozok csalódást” – fogalmazott Dudás Attila, aki a versenyen az 55-ös rajtszámmal vett részt.


Fotó: racingmonika Fotó: racingmonika ©