Közel a torz tükörhöz

Borbély Szilárd Akár Akárki című drámája a színpadon.
Borbély Szilárd Akár Akárki című drámája a színpadon. - © Fotó: HBN
Debrecen – A Borbély Szilárd-darab az évad egyik legsikeresebb előadása.

A középkori moralitásdrámák hagyományát éleszti újjá, s a jelenkor erkölcsi válságát tárja föl a brechti elidegenítés módszertanával Borbély Szilárd Akár Akárki című darabja. A költői nyelvezetű drámai szöveg rólunk szól, nyolc példázatban, görbe tükörben mutatva meg a mai embert. A Csokonai Színház legutóbbi híradása szerint a nézői reakciók és a kritikák alapján ez a produkció az évad egyik legsikeresebb előadása; mind a fiatal, mind az idősebb korosztály körében nagy tetszést aratott.

A stúdiószínházban futó „zenés-táncos amoralitás” világához hamarosan még közelebb kerülhetnek az érdeklődők, ugyanis a teátrum közönségtalálkozót szervez a március 6-i előadás után. A beszélgetésen részt vesz Árkosi Árpád rendező és az előadás szereplői: Újhelyi Kinga, Kiss Gergely Máté, Pál Hunor és Steuer Tibor. A moderátor Mispál Attila dramaturg.

Az egy esztendővel ezelőtt elhunyt költő műve alapján készült produkciót 2015. január 23-án mutatta be a Csokonai Színház. Az Akár Akárki a március 16-án kezdődő Deszka Fesztivál programjában is szerepel.

HBN