Közel a cél A Dalban

Nagy Bogi a szombati, második elődöntőben
Nagy Bogi a szombati, második elődöntőben - © Forrás: YouTube / A Dal
Budapest – Nagy Bogi továbbjutott, a Ruby Harlem nem folytathatja a versenyt.

Az utolsó elődöntőjéhez érkezett A Dal 2019 szombaton este a Duna és a Duna World képernyőjén.

A műsorban két megyei tehetségnek is drukkolhattunk, mivel a balmazújvárosi Nagy Bogi és a hajdúböszörményi Ruby Harlem is színpadra lépett. Mellettük még hét dal várakozott, hogy újból megmutassa magát a zsűrinek és a nézőknek egyaránt.

Bogi

Kisfilmjében megismerhettük a szerény és bájos lányt, aki az „édesanyja szoknyája mellől előbújt” a nagyvilágnak, hogy megmutassa tehetségét. S mint kiderült, Bogi nagyon sok üzenetet kap, melyből kitűnik, hogy elérte a dal a saját közönségét.

A produkció után Mező Misi kezdte az értékelést, aki Bogi szüleihez fordult a közönség soraiban, és gratulált nekik tehetséges lányukhoz. Nagy Feró elmondta, hogy másodjára látja és hallja a dalt élőben, és még mindig nem tud betelni vele. Majd feltette a költői kérdést: lehet, ez lesz az év dala? Nagy Bogi 42 ponttal zárta az elődöntőt, ami a második helyre volt elég. A műsor vége felé egyértelmű lett, hogy Bogival találkozunk a döntőben.

Ruby Harlem

Utolsó előtti előadóként a hajdúböszörményi zenekar lépett színpadra, amely a kisfilmjét azzal kezdte, hogy a tagjai az előző adásban nagyon izgultak. Ebben közrejátszott, hogy első alkalommal táncoltak a színpadon. A dal zeneiségéről a frontember elmondta: hatással voltak rá a gyerekkorában hallgatott előadók zenéi, például Diana Ross, Prince vagy a Jackson 5.

A fellépés után Vincze Lilla értékelt, aki az énekes Szandra füstös és egyedi hangját emelte ki. Mező Misi pedig örömmel nyugtázta, hogy felszabadult a csapat A Dal 2019 színpadán. Harmincnyolc ponttal zárták a versenyt, ami nem volt elég a továbbjutáshoz.

ND


Budapest - Pápai Joci nyerte A Dal 2019 második elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Szekér Gergő és Nagy Bogi, a tévénézők szavazataival a Fatal Error jutott tovább a döntőbe a Duna Televízióban és a Duna World csatornán sugárzott showműsorban. Pápai Joci Az én apám című dala, amelyet é...