Közel 800 futó rajtol a vasárnapi maratonon

Közel 800 futó rajtol a vasárnapi maratonon
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – A Debreceni Kilométerek Sportegyesület, és a Decathlon Debrecen nagyszabású futóversenyt szervez 2015. szeptember 27-én, a Nagyerdőn.

A futás szerelmesei 5 kategóriában indulhatnak: maraton, félmaraton, negyedmaraton, minimaraton és gyerekfutam (2,5 km). Rajt helyszíne a Benczúr Gyula utcai körforgalomtól 200 méterre az erdőben található. A hosszabb távokon chipes időmérés lesz. Az útvonal végig erdei terepen, a temető mögötti futópályán halad. Egy kör 5,2 km, aki maratont fut 8 kört, aki félmaratont 4 kört, a negyedmaratont teljesítők 2 kört és minimaratonosoknak 1 kört kell megtenniük. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet nevezni. A célban mindenki, aki teljesítette a távot, egyedi befutóérmet kap. Valamennyi távon az abszolút első három helyezett nemenként díjazásban részesül, valamint kategóriánként az első helyezettek. Külön díjazásban részesülnek a rendészeti kategóriában induló versenyzők.

Rajtidők:

  • 9.30 – Gyerekfutam
  • 10.00 – Minimaraton
  • 10.05 – Negyedmaraton
  • 10.10 – Félmaraton
  • 10.15 – Maraton

A helyszínen forgalomkorlátozásra nem kell számítani, de a Benczúr Gyula utcán a versenyre érkező gépkocsik miatt torlódás várható.

– Debreceni Kilométerek –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek