Közbiztonsági referensek értekezlete Debrecenben

Debrecen – A debreceni katasztrófavédelmi kirendeltség az illetékességi területén lévő települések közbiztonsági referensei számára negyedévente tart koordinációs értekezletet. A tanácskozásra május közepén került sor.

Az értekezlet fontosabb témái között szerepelt a kerti hulladék égetését szabályozó önkormányzati rendeletnek a katasztrófavédelem hatósági szakterületének javaslatai alapján történő felülvizsgálata. A hatóság munkatársai tájékoztatást adtak a szabadtéri tüzek kockázati helyszíneinek ellenőrzésével kapcsolatos feladatokról, valamint a nyári időszakban esedékes, az aratással és a betakarítással összefüggésben tervezett tűzvédelmi ellenőrzésekről és a technikai eszközök szemléjéről is.

Szintén időszerű téma volt a járási helyi védelmi bizottságok már korábban megtartott ülésén hozott határozatok megvitatása, és a polgármesteri hivatalokat érintő feladatok végrehajtása során szerzett tapasztalatok értékelése. Az értekezleten Szeifert Imre tű. alezredes, polgári védelmi felügyelő és Sándor András tű. őrnagy, hatósági osztályvezető ismertette a települések polgári védelmi szervezeteinek, valamint a járási és a települési önkéntes mentőcsoportok felkészítésének programját. Végezetül a veszélyelhárítási tervezéssel kapcsolatos aktuális feladatokat beszélték meg.

A debreceni közbiztonsági referensek értekezletén tizennégy település önkormányzati munkatársa vett részt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –