Közbeszerzési eljárást írnak ki a debreceni közétkeztetésre

Akt.:
Közbeszerzési eljárást írnak ki a debreceni közétkeztetésre
Debrecen – Januárjában lejárt a Sodexo szerződése a város közétkeztetésének ellátására, s bár a közgyűlés tulajdonosi bizottsága többször tárgyalt egy új eljárás indításáról, ilyen nincs folyamatban – a www.vagy.hu információi szerint.

A Sodexo-szerződés nem járt le, az eredeti teljesítési határidő 2012. június 30. volt, azt az önkormányzat azonban módosította, az új határidő pedig az eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatásának időpontja – tájékoztatott érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal, igennel válaszolva arra a kérdésre, hogy a cég jogszerűen biztosítja-e folyamatosan az ellátást.

Közbeszerzés lesz

A közbeszerezési eljárás előkészítése 2012 márciusában megkezdődött. A beszerzés összetettségére és volumenére (becsült értéke nettó 10 milliárd forint) tekintettel azonban több időt vett igénybe az előkészítési fázis. Az eljárás alapjául szolgáló hirdetmény 2012. június 25-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. Az intézményi átszervezések, továbbá a köznevelési törvény módosítása miatt azonban szükségessé vált a kiírás átdolgozása, így az ajánlattételi felhívás visszavonásra került – indokolta az ügy elhúzódását a Hivatal.

A következő közétkeztetőt nemzeti értékhatárokat elérő nyílt közbeszerzési eljárásban fogják kiválasztani, az eljárás lefolytatásának időigénye kb. 1,5-2 hónap. Természetesen a közétkeztetés a szeptemberi tanévkezdésre is biztosítva van, hiszen a Sodexo szerződése az új eljárás eredményes lefolytatásáig hatályban marad – hangsúlyozza a polgármesteri hivatal válaszában.

HBN-SzTA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .