Kowának Pilinszky a kedvence

A frontember
A frontember - © Fotó: Napló
Debrecen – A Helozep! és a Mocsok1kölykök társaságában április 11-én a Lovardában koncertezik a Kowalsky meg a Vega zenekar.

Pörgős, igazi ugrálós rock’n’roll dalokat és lírai, lassú darabokat is hallhatunk egy Kowalsky meg a Vega-koncerten, amely minden alkalommal képes kizökkenteni az embert a hétköznapokból. Nemcsak a zene, de Kowa szövegei is egyedülállóak a hazai zenei színtéren, melyeket már korábbi zenekara, a Black-Out idejében is imádták az énekes rajongói.

Kowáék épp a magyar költészet napján játszanak Debrecenben, így megkérdeztük Kowalskyt, olvas-e verseket, ha pedig inspirációt szeretne, akkor miből tud meríteni.

Pilinszky János nagy kedvencem, de annak ellenére, hogy a dalszövegek versben vannak megfogalmazva, mégis inkább prózarajongó vagyok, a magyar szerzők közül pedig Hamvas Béla műveit olvasom legszívesebben – árulta el lapunknak az énekes.

A Kowalsky meg a Vega zenekar legutóbbi lemeze, a Még nem éden 2014-ben a második legkeresettebb lemez volt hazánkban az eladási darabszámok alapján, a banda viszont már új albumon dolgozik, amit ebben az évben Debrecenben rögzítenek és januárban jelenik majd meg. Az április 11-i koncerten több dalt is eljátszik az újak közül a zenekar a Lovardában.

HBN-SzL


Belépőjegyek a Lovardában, a Campus Pont Jegyirodában, az Ifjúsági Házban és a Tourinformban kaphatók.

hirdetés