Következetes, feszes és kiszámítható a költségvetés

Polgári életkép
Polgári életkép - © Fotó: Kovács Péter
Polgár – Növekszik a lakosságszám, és a parkosítást is folytatják. Rövid hírek Polgárról.

2,245 milliárd forintos főösszeg szerepel a Polgár ez évi költségvetési rendeletében. A tervezetet egyhangúlag fogadták el a képviselők. Az általános tartalék mértéke mintegy 8 millió forint, amely az előre nem látható kiadásokra szolgál. „Ez egy feszes, következetes és kiszámítható költségvetés”– mondta a büdzséről Tóth József, Polgár első embere.

A fácánneveléstől az utcabútorokig

A város szeretné a maximumot kihozni a közmunkaprogramból. A cél a tiszta, rendezett és biztonságos város. Folytatják Polgár parkosítását, a mezőgazdasági programban zöldséget és gyümölcsöt termelnek, továbbá utcabútorokat, pavilonokat, tájékoztató táblákat készítenek ebben az évben. Kuriózum, hogy ismét lesz fácánnevelés.

Gyarapszik a lakosságszám

Ha szerényen is, de növekszik a településen élők száma. Tavaly január elsején 8 ezer 36, míg egy évvel később 8 ezer 57 lakost tartottak nyilván Polgáron. A népesség növekedésnek nemcsak a jó földrajzi elhelyezkedés, a munkahelyek az oka, hanem a város önkormányzata célirányosan segíti a fiatal családok letelepedését.

HBN


Az északnyugati megyehatáron
Polgár - Történelmi jelentőségű fejlesztésnek nevezik, viszont csak az egyik oldal kapott pályázati támogatást. A Tiszaújváros és Polgár közötti kerékpárútról van szó, amely mindkét város számára rendkívül fontos. A kapcsolat a két település között a mai generáció számára távolinak tűnő múltba vé...

Polgári életkép
Polgár - Döntöttek a sport- és civilszervezetek, alapítványok a 2019. évi önkormányzati támogatásáról. A városban több éve aktívan működő sport- és civilszervezetek, alapítványok évente egyedi kérelem alapján az önkormányzathoz támogatási igénnyel fordulhatnak a működésük, tervezett rendezvényeik...