„Kövesse a pénz útját, ne magyarázkodjon!”

Akt.:
Debrecen – Még mindig nagy küzdelmet vívnak a kormánnyal a Quaestor-károsultak.

Folytatják a tüntetéseket a Quaestor-károsultakért, és segítenek, hogy mihamarabb rendeződjön a sorsuk – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő a párt sajtótájékoztatóján csütörtökön. Mint azt Szegedi Sándor, a károsultak debreceni csoportjának vezetője kiemelte, nagy küzdelmet vívnak a kormánnyal, mert a két utóbbi Quaestor-törvény is csak a kisemmizést és az önámítást erősítette; a károsultak legtöbbje (32 ezer kisbefektető) csupán 40-50 százalékát kapta vissza a befektetésének, ráadásul még levonásra is számíthatnak, pedig tavaly áprilisban Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője ígéretet tett a teljes kártalanításra.

A károsultak február 15-ig beadták az igényüket, 45 nap alatt elbírálják azt, majd 30 napjuk lesz arra, hogy eldöntsék, elfogadható-e, amit kapnak – tudtuk meg.

Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő csak egy kérdést feszegetett: hol a pénz? Hol a 220 milliárd forint? Mert ugyan a fővárosi főügyész elmagyarázta, hogy vagy magányos elkövető vitte el 10 milliójával, vagy veszteséges cégek finanszírozására ment el. De – nyomatékosította a képviselő -, nem volt egy felügyelő testület, amely figyelmeztetett volna, hogy túl nagy a kockázat, nem ésszerű a gazdálkodás? Lényeg: a kormány kövesse a pénz útját, adja vissza az embereknek, ne magyarázkodjon! – húzta alá.

A szocialisták idején vétett a Quaestor

Ha az MSZP-sek jobban figyelik az ügyészségi tájékoztatást, látják, hogy már 2009-ben, az ő kormányzásuk idején kiderült, hogy a Quaestor 15 évre visszamenőleg valótlan adatokat közölt. Az, hogy a mostani Quaestor-ügy harmadrendű vádlottjának kérésére ezt akkor nem hozták nyilvánosságra, jelzi, az állami felügyelet elnéző volt – reagált Pósán László fideszes országggyűlési képviselő az MSZP tájékoztatójára. A károsultak pénze a jelenleg zár alá vett, lefoglalt vagyonban és -tárgyakban megvan, s azzal, hogy annak jó részét már visszakapták az emberek, jelzi, hogy a károsultak javára hozott törvények működnek – tette hozzá.

HBN
hirdetés