Kovacsics Anikó a világelithez tartozik

A szakemberek szerint Kovacsics Anikó világklasszis
A szakemberek szerint Kovacsics Anikó világklasszis - © Fotó: MTI/K. SZ.
Debrecen – Kovacsicsot méltatták a sportcsatornán, de megszólalt Háfra Noémi is.

A Sport TV Harmadik Félidő című műsorában Siti Beáta, a magyar női kézilabda-válogatott másodedzője és Szabó Edina, az Érd csapatának vezetőedzője értékelte a 2018-as női Eb-t.

A 2018-as franciaországi női kézilabda Eb-n hetedik lett a magyar válogatott, négy győzelme mellett két vereséget szenvedett. „Nyilván fáradtak voltak, lehetett rajtuk érezni, de emellett volt egy olyan belső erő, belső motiváció, amiben az egymásnak átadott hit és bizalom is benne volt, és megalapozta Kim (a szövetségi kapitány, Kim Rasmussen – a szerk.) szuggesztív ereje, aki belehajszolja, a végletekig el tud menni, és azt mondja, hogy Nem fáj, nem vagy fáradt, mész tovább! Ezt olyan hitelesen adja elő, szugerál a szemeivel, hogy elhiszed. Így mentek az emberek egymás mellett” – fogalmazott Siti Beáta, Kovacsics Anikóval kapcsolatban külön kiemelte, hogy rendkívül fáradtan érkezett meg az összetartásra, de valahonnan erőt merített, és csapatkapitányként vezette a többieket.

Az Eb álomcsapatába választott 20 éves Háfra Noémi telefonon adott interjút. Petur András feltette a kérdést, hogy mit mondott volna annak, aki az előző szezon elején – amikor még az MTK játékosa volt – azt mondja, hogy átkerül a Fradiba, jól szerepel a BL-ben, bekerül a világbajnoki keretbe, és az Eb egyik legjobbja lesz.

Nem nagyon fogja fel

„Nem nagyon fogom fel, mi történt velem az elmúlt másfél évben. Nincs is időm gondolkozni rajta, hogy mi történik velem, mert annyira jönnek a meccsek, és minden olyan gyorsan történik. Azt mondanám neki, nem vagy normális igazából, hogy ezt mondod.

Kitűztem magamnak célul, hogy vissza szeretnék kerülni a Fradiba majd egyszer, és nagy álmaim között volt, hogy felnőtt válogatott legyek. És ez hamar eljött” – idézte fel, a Harmadik Félidőben erről és a további céljairól is beszélt: „Bajnokságot nyerni, Bajnokok Ligája Final4 és az olimpiára való kijutás, igazából ezek mind nagyon nagy álmok.”

A csapatkapitányt, Kovacsics Anikót is méltatták a szakemberek: „Kovacsics Anikó teljesen egyértelműen nemzetközi sztárjátékos. Ha beszélsz külföldi szakemberekkel, azt fogják mondani, hogy ő odatartozik a topjátékosok közé a világelitbe. Amikor én személyesen beszélek valakivel a magyar válogatottról vagy a női kézilabdáról, Kovacsics Anikó a világ egyik legjobb játékosának van titulálva. Lehet, hogy a válogatottunk még felfelé törekvőben van, de világklasszisaink vannak” – mondta Szabó Edina.

HBN