Magyarország

2008.04.28. 12:19

Folytatódik az "Év pere" Miskolcon

<p>Miskolc - Hétfőn reggel ismét összeül a B.-A.-Z. megyei bíróság dr. Czibrik Attila vezette tanácsa, hogy a több, mint egy hónapja elnapolt "olaszliszkai lincseléses-ügyként" elhíresült per tárgyalása folytatódhasson.&#160;<A href="http://video.boon.hu/search/olaszliszka/@@overview.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<DIA alt="Olaszliszka: tárgyalás Miskolcon 2008.04.28." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Olaszliszka__t_rgyal_s_Miskolcon_2008_04_28/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Olaszliszka: tárgyalás Miskolcon 2008.04.28." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/olaszliszkai-per-miskolc-birosag.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/olaszliszka-per-miskolc-birosag-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Kollégáink a tárgyalás helyszínen tartózkodnak, ahonnan a legfrissebb fejleményekről tudósítanak!


12.07: Riposztozás az ügyvédek között

Az ebéd előtti szünet előtt hallgatta meg a bíróság azt a nőt, aki a történtek után autójába ültette a menekülő gyerekeket. A bíróságon most előadott vallomása és a még nyomozati időszakban a rendőrségen tett vallomása között volt egy lényeges különbség, a tanú ugyanis most említett egy személyt a vádlottak közül és azt mondta, hogy annak a férfinek a kíséretével jöttek el a gyerekek a helyszínről az ő kocsija irányába.

Az eddig nem említett körülménnyel kapcsolatban tett fel kérdéseket a sértett (az agyonvert férfi) ügyvédje azt tudakolván, hogyan lehetséges, hogy korábban erről nem beszélt és csupán most jutott eszébe elmondani ennek a férfinek az ügyben játszott szerepét. A nő a válaszában azzal érvelt: "akkor nem tudta, hogy ez az adat behatároló tényező lehet"

Az ügyvéd mindenáron azt forszírozta, hogy minek a hatására derült ki számára most, hogy ez a körülmény az ügy számára behatároló tényező lesz, beszélt-e ennek kapcsán valakivel? Közbevágott azonban a másodrendű vádlott ügyvédje és ezt a közbevágást a sértett ügyvédje nem vette jó néven. Rövid szópárbaj alakult ki az ügyvédek között. A bírót is megszólították közben mindketten, aki azt mondta, hogy ez még belefér a feszült hangulatú tárgyalás menetébe.

A talláros testület szünetet rendelt el és ebéd után folytatódik további tanúkihallgatással a per.


10.04:  A másod- és ötödrendű vádlottak ügyvédje a bíróságot arra kérte, hogy a jövőben ne használja a sértett, az "agyonvert férfi" foglalkozását, ne említse és nevezze meg azt a szót: tanár.

Érvelése szerint ugyanis ez alkalamas indulatkeltésre és az érzelmek kiváltására.
Dr. Czibrik Attila bíró azonban kijelentette: a néhai sértett foglalkozásának említése, a "tanár úr" használata nem alkalmas indulatkeltésre és érzelmek kiváltására. Maguk a vádlottak és a tanúk is nevén nevezték a férfit, másrészt gyakran tanár úrként hívták vallomásukban.

Újabb szünet után tanúkihallgatásokkal folytatódik majd a tárgyalás.


8.33: Megkezdődött a tárgyalás, ahol ezúttal minden ügyvéd megjelent. Most azonban a tanúk érkezése miatt volt némi időhúzás.

Egy tanút már meghallgatott a bíróság, egy másik tanú időközben elhunyt, neki egy korábban tett írásos vallomását olvasta fel a bíróság. Ennek volt egy lényeges üzenete: "Nem szabad azt gondolni, hogy minden cigány olyan Olaszliszkán, mint akik megölték a tanár urat."

A tárgyalásra eljöttek a GOJ-motorosok és egy általános iskolai osztályt is elhozott a tanárnő állampolgári ismeretek óra keretében.

A tanúk közül többen nem jöttek el, a bíróság ezért szünetet rendelt el.


7.39: A per azért szenvedett jelentős időhátrányt már a tárgyalás kezdetén, mert az egyik ügyvéd beteget jelentett. Egyelőre nem tudni, hogy a hétfői napon lesz-e valamilyen körülmény, amely újabb elnapolást eredményezne.

Információink szerint a GOJ-motorosok jelen lesznek a tárgyaláson.

 

  • Megrongálták Szögi Lajos sírját
  • Zátonyra futott a tárgyalás 
  • Nyoma veszett az egyik tanúnak
  • Védett tanúkat gyanúsítana 
  • A tanár lányát is meghallgatják
  • A GOJ motorosok a tárgyaláson
  • Nézze meg a videókat! 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!