Kovács Saroltát a magabiztossága vezette világbajnoki címig

Budapest – Az elmúlt években sokat fejlődött és magabiztosságának köszönhetően nyert múlt pénteken világbajnoki címet Moszkvában – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának hétfőn az öttusázó Kovács Sarolta.

Az előző moszkvai vb-n, 2011-ben egyéniben és csapatban is ezüstérmes versenyző azt mondta, kulcsfontosságú volt, hogy míg öt évvel ezelőtt a verseny közben arra figyelt, dobogós pozícióban érjen célba, most egyértelműen a győzelemre hajtott.

“Alapvetően mindig nagyon izgulok, és ez most sem volt másképp, de sikerült ezt átfordítanom, előnyt kovácsolni belőle, így a teljesítményemen ezúttal nem látszott az izgalom” – fogalmazott Kovács Sarolta, aki már korábban megszerezte az indulási jogot a riói olimpiára.

“Nyilván más lett volna úgy versenyezni, hogy még nincs meg a kvótám, nagyobb nyomás lett volna rajtam” – mondta a 25 éves öttusázó, és hozzátette: mindenképpen bizonyítani akart, elsősorban magának, az ellenfeleit pedig úgy érzi, meglepte, a legtöbben nem ilyen eredményre számítottak tőle. A felkészülés során a futásra most jóval nagyobb hangsúlyt fektettek, ami nagyban hozzásegítette a győzelemhez – árulta el.

Kovács arról is beszélt, hogy világbajnokként a riói játékokon is nagy nyomás lesz rajta, ezt azonban “jó irányba” szeretné vinni, ebből akar erőt meríteni.

“Kellett néhány nap és egy-két kiadós alvás, hogy felfogjam, megnyertem a vb-t. Most egy kicsit kiélvezem ezt a sikert, ami nagy lendületet ad a következő két hónapra, az olimpiai felkészülési időszakra” – mondta a székesfehérvári Alba Volán SC sportolója.

Kovács az olimpiáról azt mondta, ott is képes lehet ugyanilyen teljesítményre, ám sportágában az a legnehezebb, hogy egy adott napon mind az öt versenyszámban jól kell teljesíteni.

Kovács az egyéni győzelme mellett csapatban, Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával együtt is aranyérmet nyert a moszkvai vb-n.

– MTI –Sporthírek


hirdetés