Kovács Klára kötetét mutatták be az egyetemen

Kovács Klára kötetét mutatták be az egyetemen
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Már a kutatásai kiterjesztését tervezi a szerző.

Milyen tényezők befolyásolják a partiumi hallgatók sportolási szokásait? – többek között ezekre keresi a válaszokat Kovács Klára, a Debreceni Egyetem fiatal doktora A sportolás mint támogató faktor a felsőoktatásban című kötetében, melyet szerdán mutattak be az intézményben.


Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Az eseményen dr. Bács Zoltán kancellár hangsúlyozta, az egyetemen elindított sportfejlesztési program a kötet által tudományosan is igazolást nyert. A Testnevelési Egyetem rektorhelyettese, dr. Hamar Pál kifejtette, nem szabadna különválasztani a sportolást a tanulástól, a kettő ugyanis erősíti egymást.

Kovács Klára tervei szerint a jövőben azt kutatja, hogy a felsőoktatási intézmények hogyan befolyásolhatják a sportolási szokásokat. Vizsgálódásait kiterjesztené Erdélyre, Kárpátaljára, a Felvidékre és a Vajdaságra is.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés