Kovács Balázs ott lesz a tiszaújvárosi döntőben

Debrecen – Bejutott az Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokság hétfőn 18 órakor kezdődő döntőjébe a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzője, Kovács Balázs. Az én Eb-m: Burai Árpád műsorvezető.

A tiszaújvárosi kontinensviadalon a hétvégén rendezték meg a harminc nemzet sportolóit felvonultató előfutamokat, melyre eddig még nem volt példa, hiszen a korosztály képviselői ezt megelőzően csak csapatversenyben vetélkedhettek. A maximális létszámú, tizenkét tagú magyar válogatottból nem kevesebb, mint tizenegy versenyző kvalifikálta magát – öt lány és hat fiú – a hétfői fináléba.

A népes, 94 fős fiú mezőnyt három futamban indították, és az első 9-9 triatlonos automatikusan továbbjutott. Rajtuk kívül a további legjobb három idővel rendelkező sportoló vehet részt a harmincas döntőben.

A 16. születésnapját ma ünneplő Kovács Balázs a nagyon erős második futamba kapott besorolást, ahol a cseh Matyas Pospisil ért leghamarabb partot az 500 méter úszás után. A második számban, a 12 km-es kerékpározásnál egy tíztagú csoport állt össze és vált szökevénnyé. Ide csatlakozott a futam két magyarja, Kovács Balázs és Dévay Zsombor. A táv végén Dévay váltott elsőként a futásra, 11 mp-es előnnyel. A befejező számban 3,2 km várt a versenyzőkre. Fél távnál az orosz Grigory Antipov, a svájci Maxime Fluri és Kovács Balázs hármasa vezetett, míg Dévay 19 mp-el lemaradva a negyedik pozíciót foglalta el. A célban Fluri, Antipov, Kovács volt az első három sorrendje.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –