Kötöttfogású birkózó ob – Meglepetés a 80 kilós súlycsoportban

A későbbi győztes Lőrincz Viktor (pirosban) és Török Zsolt küzd a 98 kilogrammos súlycsoport döntőjében a kötöttfogású birkózók országos bajnokságán a fővárosi Kruj Iván Sportcsarnokban 2017. március 4-én
A későbbi győztes Lőrincz Viktor (pirosban) és Török Zsolt küzd a 98 kilogrammos súlycsoport döntőjében a kötöttfogású birkózók országos bajnokságán a fővárosi Kruj Iván Sportcsarnokban 2017. március 4-én - © MTI Fotó: Marjai János
Budapest – Egyedül 80 kilogrammban született meglepetés a kötöttfogású birkózók szombati országos bajnokságán, melyen ebben a kategóriában a világbajnoki bronzérmes Szabó Lászlót is legyőző Nagy Péter diadalmaskodott.

Az ESMTK otthonában, a XX. kerületi Kruj Iván Sportcsarnokban rendezett bajnokságon a magyar birkózás jelenlegi legjobbjai közül a friss világbajnok Korpási Bálint (71 kg), a háromszoros Eb-győztes, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás (75 kg), a világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter (85 kg) és a kétszeres vb-harmadik, olimpiai ötödik Lőrincz Viktor (98 kg) is győzött.

A 80 kilogrammosok között a nem olimpiai kategóriák decemberi vb-jén harmadik Szabó rögtön első meccsén összecsapott Nagy Péterrel, és akció nélküli találkozón győzött ellene.

“Voltak jó meccsek, nagy csaták, de egyelőre nehéz megmondani, hogy a nemzetközi mezőnyhöz képest most hol állunk” – értékelt az MTI-nek Sike András szövetségi kapitány. Hozzátette: reméli, hogy a március végi szombathelyi Magyar Nagydíjon jó mezőny gyűlik össze, s ott már nemzetközi mezőnyben is megmutathatják magukat a versenyzők.

Az ob legnagyobb hiányzója a 2009-es világbajnok Kiss Balázs volt (98 kg), aki sérülés miatt nem léphetett szőnyegre.

A bajnokok:

59 kg: Torba Erik (BHSE)
66: Krasznai Máté (BHSE)
71: Korpási Bálint (BVSC)
75: Lőrincz Tamás (Ceglédi VSE)
80: Nagy Péter (ESMTK)
85: Bácsi Péter (Ferencváros)
98: Lőrincz Viktor (Ceglédi VSE)
130: Lám Bálint (BHSE)

– MTI –