Kötött kardigánok – örök darabok férfiaknak

Akt.:
Kötött kardigánok – örök darabok férfiaknak
A férfiak ruhatára eléggé stabil. Talán nem is bírnák, ha a nőkhöz hasonlóan egyik szezonban piros papucsba, a másikban madármintás felsőbe kellene öltözniük a sikerért. Egy klasszikus alapdarab például a kardigán.

Van olyan ruhadarab, amiből sosem árt még egy

Télen és hűvösebb időben tavasszal-ősszel is hordhatóak a cipzáros, esetleg gombos kardigánok. Mivel rendkívül praktikusak, folyamatos visszatérők mind a férfiaknál, mind a nőknél.

Az erősebb nem számára nagyon vonzó hívószó a divat terén a hordhatóság, a praktikus jelleg, sokkal inkább, mint a másik nemnél. Éppen ezért mindenkinél nyerőnek számítanak az egyszerű, ámde hasznos alapdarabok. Ilyen például a kapucnis tréningfelső, a farmer minden mennyiségben, vagy éppen a kardigán.

A férfiaknak csak egy kis része merészkedik arra a területre, hogy nagyon divatkövető, szezonális legyen az öltözködése, ennél fogva a nőknél számolatlanul felbukkanó divattrendek igen kis részt érintik őket. Például ombre, színátmenetes ruhadarabot látott már bárki egy férfin? Vagy éppen – nemcsak térden – megszaggatott farmert? Vagy színes, átlátszó esőkabátot? (A divatbemutatók nem érnek.)

Ha férfiként nem akarunk fázni a hűvös kora tavaszi napokon, segítségül kell hívnunk egy pulóvert vagy kardigánt. Igazi kihívás azonban, hogy olyan kötött felsőnk legyen, amiben semmi ‘nagypapás’ nincsen.

Hogy tudjuk a öregesség, unalmasság látszatát elkerülni? Egyszerű: vegyünk fel modern fazonú és színű darabot. Gombos változatot is nyugodtan választhatunk a széles kínálatból, ha az kimondottan fiatalos, például világos színű.

V-nyakú felső alá nem tűrjük be a gallért

Férfiasan egyszerűek és rendkívül praktikusak a fémszürke, tengerészkék kardigánok. A – például fekete vagy antracitszürke alapon – melírozott darabok pedig sportosak azzal együtt, hogy a hétköznapokon is hordhatók. A kapucnisak kivételével inggel is felvehetőek, de jó tudni: az ing viselés ajánlottabb kerek nyakú kivágással kombinálva. Hagyományos nyakkivágású pulóver alá egyébként illik betűrni a gallért, a V-nyak alá nem feltétlenül – ezt a gallér típusa dönti el.

Igazi jolly jokerek ezek a felsők, hiszen a legelegánsabb alkalmak kivételével bárhova hordhatjuk őket. A szürke és fekete önmagában elég konzervatív, ám kombinálható sok más színnel: a most hipertrendi farmer, a fehér, piros és kék egyaránt viselhető hozzá. Sokat variálni tehát nem kell a reggeli öltözködésnél.

Van azonban olyan ruhadarab, amivel a kapucnis verzió nem igazán párosítható, ez pedig a zakó. Esetleg egy önmegvalósító tizenhét évesen, aki kicsit már felnőttnek érzi magát elfogadható megoldás, egyébként inkább vicces divatbaki.

A szabály tehát az, hogy vagy zakót viseljünk, vagy kapucnis felsőt. Szerencsére bőrdzsekivel, vagy éppen kapucnis dzsekivel már működik ez a fajta kardigán.

 

– PR cikk –