Köstner váltotta Medgyessyt

Köstner váltotta Medgyessyt
Szokványosnak egyáltalán nem mondható módon, a felkészülés kellős közepén, teljesen váratlanul került sor edzőcserére a hét végén a Tajtavill-Derecske KSC NB I/B-s női kézilabda csapatánál.

E szerint Medgyessy Sándort, a bajnoki címre áhítozó gárda eddigi szakvezetőjét Köstner Vilmos, a Loki korábbi trénere váltotta a derecskei kispadon. Az új edző kilétét a Naplótól tudta meg a menesztett tréner, aki igencsak értetlenül állt a történtek mögött.  

Telefonon keresztül 

Az elmúlt heti edzésadagot pénteken a Mátészalka elleni edzőmeccsel zártuk le, amelyen jelen volt Cseh Mihály klubelnök, valamint Tajta János tulajdonos is – elevenítette fel a számára igencsak szokatlan szakítás módját Medgyessy Sándor.

 - Akkor egyikőjük sem jelezte a leváltásomat, ezt majd csak este, telefonon keresztül közölte minden indoklás nélkül Cseh Mihály. Nem értem, hogy mit ronthattam el a felkészülés során. Talán nem jó irányba futottak edzésen a lányok? Mert csakis most tolhattam el valamit, hiszen ha nem így lenne, akkor már az őszi szezont követően elküldtek volna. Ennek ellenére minden további nélkül, bármilyen indokkal elfogadtam volna a felmentésemet, ha azt személyesen Tajta János – akit mindemellett nagyon tisztelek a sportra fordított anyagi áldozataiért – közli velem. Mivel személyesen ő szerződtetett, ennyit megérdemeltem volna – fogalmazott keserű szájízzel Medgyessy Sándor. A váltás okairól természetesen Tajta Jánost is megkérdeztük.  

Köstner a garancia 

Bár jelenleg csak az ötödik helyet foglaljuk el a tabellán, a célunk továbbra is az NB I-be való feljutás – magyarázta döntésük hátterét Tajta János, a derecskeiek fő mecénása. – Sajnos az utóbbi időben egyre többször úgy éreztük, hogy Medgyessy Sándor irányításával erre egyre kevesebb az esélyünk, ezért a huszonnegyedik óra legutolsó percében az edzőváltás mellett döntöttünk. Közhely, hogy a cél szentesíti az eszközt, ám semmiképp sem akartuk, hogy az eltelt két év munkája, és anyagi ráfordítása kárba vesszen. Vannak dolgok, amiket meg lehet magyarázni, s vannak, amiket nem. Döntésünket az eddigi edzőmeccseink alatt elért eredmények – kétgólos vereség a Gyula ellen, döntetlen a Mátészalkával -, illetve a nyújtott játék alapján hoztuk meg – fogalmazott Tajta János, aki rögtön hozzátette, hogy Köstner Vilmos személyében olyan elismert szakembert sikerült a csapathoz csábítani, aki garancia lehet a sikerhez, s aki csakis azért vállalta el a másodosztályú gárda irányítását, mert látta a perspektívát a csapat NB I-es jövőjét illetően.

F.L.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek