Kossuthról szólt a vetélkedő

Kossuthról szólt a vetélkedő
© Fotó: Vmirjáncki József
Berekböszörmény – Mind a három dobogós helyet a komádi iskola csapatai szerezték meg.

Vighné Margittai Csilla a település Kossuth Lajos nevét viselő iskolájának tanára minden évben színvonalas történelmi vetélkedőt állít össze, melyre meghívást kapnak a környék iskolái. Ebben az évben nyolc iskola tíz háromfős csapata érkezett a vetélkedőre. A zsűriben helyet foglalt Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, Dani Béla, a biharkeresztesi Általános Iskola igazgatóhelyettese, Dézsi Sándorné nyugdíjas tanárnő, Pásztor Károlyné a helyi iskola igazgatója, Nemes Jánosné tanárnő és Nagy Ernő Berekböszörmény polgármestere.

Fotó: Vmirjáncki József

Komádi Állami Iskola, Magyarhomorog, Berettyóújfalu József Attila Iskola, Biharkeresztes Állami Iskola, Szentpéterszeg, Mikepércs, Csökmő és a helyi iskola diákjai vettek részt a vetélkedőn, amely „A Magyarok Mózese” címmel felölelte a „Másik főváros Debrecen” témakört 1849 január elsejétől 1849 május 30-ig terjedő időszakot.

A vetélkedő összeállítója gondoskodott arról, hogy a versenyzőknek nemcsak írásban kellett válaszolni. A kérdésekre a saját megfogalmazásukat szóban adták elő. Lehetőség kínálkozott számukra felfedezni a településen lévő Kossuth emlékeket.

Fotó: Vmirjáncki József

A versenyt a komádi iskola nyolcadikos tanulói, Fésűs Petra, Földesi Dóra, Fodor Luca nyerték. A második helyen a szintén Komádiból érkezett, Bóné Anna, Bujdosó Laura és Seprenyi Károly nyolcadik osztályosok alkotta csapat végzett. Felkészítő tanáruk Gombos Ilona. Míg a harmadik helyen szintén komádiak végeztek. Ők hetedikesek, és Gólián Viktória, Tarsoly Kira Katalin és Kurucz Gergő volt a csapatban. Az ő felkészítőjük Bácsi Anita.

– Vmirjáncki József –