Kosicky: bármikor lehet rám számítani

Tomas Kosicky
Tomas Kosicky - © Fotó: dvsc.hu
Debrecen – Az Európa-liga csoportkörét is megjárt kapus pozitív tapasztalatokat szerzett a Debrecenben eltöltött egy hét alatt.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a DVSC leigazolta Tomas Kosickyt, aki egy plusz kétéves szerződést kötöttek. A szlovák játékos az őszi szezont még az izraeli Hapoel Ra’ananánál töltötte, ahol kilenc meccsen védett, ám a légiósszabály miatt (hat külföldi lehet a csapatban, ráadásul a másik kapus sem hazai, hanem bolíviai) a vezetőkkel történt egyeztetések után végül elhagyta a klubot. Kosicky eddigi pályafutásáról és a Debrecenben szerzett tapasztalatairól beszélt a DVSC hivatalos honlapjának.

– Szülőhazámban, Szlovákiában kezdtem el futballozni, a pozsonyi Inter játékosa voltam, majd innen 22 éves koromban Olaszországba, a Serie A-ban szereplő Cataniához igazoltam – kezdte új az új igazolás. – Négy évet töltöttem ott, de nem sok lehetőséget kaptam, hiszen akkor az argentin válogatott Mariano Andújar volt az első számú kapus, így igencsak nehéz dolgom volt a csapatba kerülést illetően. Tíz mérkőzésen védtem az olasz élvonalban, majd 2012 nyarán a Serie B-s Novarához kerültem. Összesen ötven találkozón kaptam szerepet, majd a szerződésem lejárta után a görög élvonalbeli Asztérasz Trípoliszhoz igazoltam három évre. Az ott töltött időszak nagyon szép és élményekkel teli volt, hiszen kétszer is bejutottunk az Európa-liga csoportkörébe, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem. Az idei őszi szezont az izraeli Hapoel Ra’ananánál töltöttem, mostantól pedig a DVSC játékosa vagyok.

Tomas Kosicky február elején érkezett Debrecenbe, részt vett a Loki edzésein, és pályára lépett a Kisvárda elleni felkészülési mérkőzésen, amely 3-3-as döntetlennel zárult.

A hálóőr a dvsc.hu-nak elmondta: nagyon pozitív tapasztalatokat szerzett az egy hét alatt, amit itt töltött. – Profi körülmények fogadtak, és a pályán is jól éreztem magam, annak ellenére, hogy három gólt kaptam. Még össze kell szoknom a társakkal, de azt gondolom, ezzel nem lesz gond – tette hozzá.

A teljes beszélgetés elolvasható a Loki honlapján.


Dr. Róka Géza cégvezető és Tomas Kosicky
Debrecen - Kapussal erősített a Loki, Tomas Kosicky egy plusz kétéves szerződést kötött a debreceni klubbal. A 31 éves, 197 centi magas egyszeres szlovák válogatott kapus február elején érkezett az együtteshez próbajátékra, a Kisvárda elleni második felkészülési mérkőzést végigvédte, és teljesítm...