Kósa Lajos vezetheti október elsejétől a Fidesz-frakciót

Akt.:
Kósa Lajos
Kósa Lajos - © Fotó: Derencsényi István
Budapest, 2015. szeptember 17., csütörtök (MTI) – Kósa Lajos váltja a tervek szerint október elsején Rogán Antalt a Fidesz frakcióvezetői posztján, ő az egyedüli jelölt.


A Fidesz ügyvezető alelnöke, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint ő a Fidesz leendő frakcióvezetője.

Elmondta, 11 órakor tartanak szavazást, a jelölések szerda este lezajlottak, és ő az egyedüli jelölt. Kósa Lajos közölte, a tervek szerint a poszton október elsején váltja Rogán Antalt, aki a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz.

Az illegális bevándorlás kapcsán azt hangsúlyozta: a legfontosabb feladat, hogy megvédjék az ország határait. Teljesen világos, hogy Magyarország az Európai Unió részeként kötelezettséget vállalt arra, hogy megvédi az unió határait – mondta.

Szólt arról is, hogy a menekültstátusra szorulók természetesen védelmet kapnak Magyarországon. Ugyanakkor – mint mondta – ez nem jelenti azt, hogy pusztán az, hogy valakinek “nagyobb kedve van” az unió területén élni, mint saját hazájában, feljogosítja őt arra, hogy ideköltözzön.

– MTI –