Kósa Lajos: indokolatlan zavarkeltés

Kósa Lajos: indokolatlan zavarkeltés
© Fotó: Vass Attila Tamás, archív
Debrecen – Az új túlóratörvény egyik beterjesztője szerint az ellenzékiek csak a balhéban voltak érdekeltek.

– 1990 óta vagyok országgyűlési képviselő, azóta ilyen még nem történt a parlamentben, mint szerdán. Az ellenzék bebizonyította: teljesen alkalmatlan arra, hogy bárkit is képviseljen, hiszen érdemi javaslatot egyet se adtak be a törvényhez – jelentette ki a Hajdú Online-nak Kósa Lajos, a Fidesz debreceni képviselője a túlóratörvény megszavazását követően, melyet az ellenzék obstruálással és botránykeltéssel igyekezett megakadályozni. Elmondta: az ellenzékiek arra sem vették a fáradságot, hogy egyetlen mondatot leírjanak, csak balhét akartak. Semmibe vették a parlament méltóságát, az ottani szabályokat, törvénytelenségek tucatját követték el. Ezzel azt sugallva, hogy mindent lehet ebben az országban, ám ez súlyos tévedés – fogalmazott.

Kósa Lajos szerint a most tiltakozó képviselők nem olvasták el a javaslatot, mert amit állítottak róla, az mind hazugság. Hangsúlyozta: továbbra is ötnapos lesz a munkahét, két pihenőnap marad, mindenki megkapja az előző hónapra vonatkozó pénzét a túlóráért is a hónap elején. – Nem változtattunk alapvetően a túlóra elrendelésének módján sem. Egyetlenegy változás van: kizárólag a dolgozók előzetes, írásbeli engedélyével lehet plusz 100 óra túlmunkát nekik elrendelni. Ez is csak akkor lehetséges, ha a 36 hónapos időelszámolási keretet a kollektív szerződés megengedi. Tehát kettős védelem működik. Az elől szerettük volna elhárítani az akadályt, hogy ha valaki több pénzért, többet akar dolgozni, azt megtehesse – emelte ki Kósa Lajos.

OCs


Budapest - Megszavazta a parlament szerdán a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidőbeosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét. Három fideszes képviselő, Kósa Lajos, Szatmáry Kristóf és Bányai Gábor előterjesztését ...

Burány Sándor és Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselői, Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő, Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője, Bősz Anett független képviselő, Gurmai Zita szocialista képviselő, Szél Bernadett független képviselő, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő és Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (b-j) elállja a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én.
Budapest - Kövér László házelnök az ellenzék tiltakozása ellenére megnyitotta az Országgyűlés szerdai ülésnapját. Kövér László - a parlamenti patkóban lévő helyéről beszélve - megkérte az elnöki emelvényt és a szónoki pulpitust elálló ellenzéki képviselőket, hogy a rendzavarást hagyják abba, és g...