Kortárs művészet közérthetően

Akt.:
Kortárs művészet közérthetően
Kortárs vizuális művészeti fesztivál kezdődik ma, kapcsolódva a karneváli hét programjaihoz. A Modem, a Kölcsey Központ és a Baltazár Dezső téri különleges programokon film, zene, képző-, média- és iparművészet fiatal alkotói mutatkoznak be azzal a céllal, hogy a nagyközönséghez közelebb hozzák a modern irányzatokat – mondták el a szervezők hétfői sajtótájékoztatójukon.

Kép, film, divat – csemegék a karnevál mellé

Budapest után vidéki helyszínekre is elviszik az Art Moments kortárs vizuális művészeti fesztivált. A cívisvárosban augusztus 14-20 között látogathatók – ingyenesen – a programok, melyeknek egyes részeit Debrecenre adaptálták, másokat a virágkarneválhoz igazították a szervezők, mint péládul a Gombold újra! – Divat a magyar című bemutatót, ahol a ruhákhoz virágcsokrok készülnek majd.

A Colors magazin címlapjaiból izgalmas tárlat nyílik, a Mona Lisa képében II. elnevezésű tárlat a jelenkor médiaművészetébe, a Sejt kiállítás pedig a pályakezdő tehetségek munkáiba enged betekintést. A rendezvényt számos zenei program egészíti ki, illetve a Modem led-falára vetített filmeket is láthat a közönség.

HBN-SzT