Korszerűbb rehabilitációs ellátás a betegeknek

Akt.:
Korszerűbb rehabilitációs ellátás a betegeknek
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A betegség utáni egészség helyreállítást segítő orvoslás szolgáltatásbővítése és korszerűsítése, valamint mindehhez a lakosságnak jobb hozzáférését lehetővé tevő egészségügyi intézmény fejlesztő projekt zárult csütörtökön a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.

Az Észak-Alföldi Régió 3 megyéjének induláskor 8, majd az összevonások után 6 intézményét érintő, mintegy 4,3 milliárd forintos fejlesztésének gesztora a Debreceni Egyetem volt. A gesztorintézményben több mint 700 millió forintból egy épület felújítása, korszerűsítése, valamint az eszközbeszerzések mellett új ellátásként kardiológiai és légzésrehabilitációs járóbeteg ellátó központot alakítottak ki. Ugyancsak a Klinikán hoztak létre új munkahelyeket a súlyos agysérült felnőttek és gyermekek ellátására és rehabilitációjára.

A konzorcium másik hajdú-bihari résztvevője, a Kenézy Kórház és Rendelőintézet 25 ágyas nappali kórházzal bővült. Itt két épületet korszerűsítéséhez kapcsolódva, közel 920 millió forint felhasználásával eddig hely hiány miatt nem végzett sportfoglalkozásokat tarthatnak. A fejlesztések 4 év alatt valósultak meg – tájékoztatta a Naplót Vekerdy-Nagy Zsuzsanna, a projekt szakmai vezetője.

HBN