Helyi közélet

2008.10.13. 17:16

Már tudják, ki rabolt a Tócóskertben

<p>Már tudják, ki támadott meg egy postást tavaly október 26-án délben a Tócóskertben. Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő közlése szerint, a fegyveres rablással egy 35 éves debreceni férfit, Makai László Csabát gyanúsítják.</p>

A tettes egy fegyverszerű tárggyal a pénz átadását követelte egy postástól a Derék utca 126. szám alatti lépcsőházban.

Úgy tudjuk, a nyomozók dolgát egyszerűsíti, hogy a támadó a bűncselekmény előtt elszívott egy cigarettát, a csikket pedig eldobta a közelben – azaz van DNS-minta a gyanúsítotthoz.

Aki Makai tartózkodási helyről tud, hívja a 107-es vagy 112-es segélyszámot! A rendőrség egyben arra figyelmeztet, hogy a férfinél fegyver lehet, ezért ne próbáljanak hősködni!

Előzmények: Kirabolták a postás Pistát
A ház elôtt cigarettázva várt a megfelelô pillanatra az a fiatalember, aki péntek délben a táskában lévô pénz átadását követelte egy postástól a Derék utca 126. szám alatti lépcsôházban. A rablás elôtti füstölgésnek szemtanúja is akadt, így még DNS-minta vételére is van lehetôség, ha a csikket ott dobta el, és megtalálják. A 25—30 éves, 180 centi magas férfit jelenleg is keresik. Világosszürke felsô volt rajta, a mellrészen vízszintes csíkkal, és szürke sapka. Arcát fekete sállal fedte. A postást — aki mintegy 20 éve jár a Tócóskertbe, de hasonló támadás még sosem érte — valamilyen fegyverszerű tárggyal fenyegette meg. Tettlegességig ugyan nem fajult a dolog, de a három gyerekrôl gondoskodó középkorú férfi — Pista — idegeit nagyon megviselték az események.












  • Öngyilkossági kísérlet flóbert pisztollyal
  • Hasbarúgta a kandi kamera miatt  Video
  • Debrecen: halálugrás a kilencedikről
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában