Korrigálni szeretne az balmazújvárosi kézicsapat

Korrigálni szeretne az balmazújvárosi kézicsapat
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – Füzesi Ferenc abban bízik, hogy kézilabdázói kiélezett mérkőzést vívnak a ceglédiek otthonában.

A Kőnig Trade Balmazújvárosi KK Cegléden vendégeskedik szombaton 18 órától a férfi kézilabda bajnokságban. A felek a legutóbbi idényben négyszer mérkőztek meg egymással a pontvadászatban, kétszer a sárga–kékek diadalmaskodtak, egyszer az Újváros győzedelmeskedett, míg egy alkalommal döntetlennel zárult az ütközet. Az újvárosiak szezonrajtra nem sikerült jól, hiszen hazai pályán az újonc Váctól szenvedtek 30–28–as vereséget, a javításra a hétvégén nyílik lehetőség.

Előjöttek a hibák

– Gyengén kézilabdáztunk a váciak ellen, ennek ellenére pontokat hagytunk abban a mérkőzésben, a végjátékban volt esélyünk a döntetlenre, de hiányzott a higgadtság Tanulságos találkozó volt, ugyanis ez a bajnoki rávilágított azokra a problémákra, amelyekkel küzdünk. Kommunikációs zavar volt a játékosok között, a vezéregyéniségek nem tudtak a csapat élére állni. Kiderült, hogy csak együtt, egységesen dolgozva tudunk eredményesek lenni – fogalmazott a Naplónak a Balmaz trénere, Füzesi Ferenc.

A ceglédiek már két meccset vívtak az NBI 2015–2016–os idényében, előbb a Komlót fektették két vállra hazai környezetben Kökény István tanítványai, majd a Vác csarnokából raboltak pontot. Ezeken az összecsapásokon Bozo Andjelic bizonyult a legeredményesebbnek tíz találatával, a montenegrói játékmester egyike azoknak a kéziseknek, akik a nyáron érkeztek a Pest megyei klubhoz.

– Eddig mindig szorosan alakult az eredmény a Cegléd ellen, reményeim szerint ez a tendencia folytatódik majd szombaton is. A riválisunknál is nagy változások történtek a nyáron, jelentősen átalakult a kerete. A felvételek alapján egységes, jó alakulat vár ránk, amelynek védekezése remekül funkcionál, a hármas pozícióban kiváló adottságú, magas védők teszik a dolgukat. Bíró Balázs fontos láncszeme a ceglédi gépezetnek, ő irányítja az együttest – vélekedett az újvárosi trénere, aki hozzátette hogy két játékosának szereplése kérdéses: Hanták József orra eltörött a legutóbbi meccsen, míg Temesvári Jánosnak a bokája fordult ki nemrég, a szélső csütörtökön kezdett el újra edzeni.

HBN–BÁ