Helyi közélet

2013.03.07. 16:30

Nem szűnik az influenzajárvány

Hajdú-Bihar - Európa több országában volt Calici-járvány, várható, hogy megyénkbe is megérkezik.

Hajdú-Bihar - Európa több országában volt Calici-járvány, várható, hogy megyénkbe is megérkezik.Továbbra is a balmazújvárosi és a debreceni járásokban fordulnak a legtöbben orvoshoz influenza szerű tünetekkel. A mintegy 225 ezer lakosú "központi" járásban 85, míg a 123 ezer lélekszámú újvárosiban 191 beteget jelentettek - tudtuk meg a HBM Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének járványügyi osztályvezetőjétől. Sándorné dr. Kohut Zsuzsa közlése szerint a 9. héten a megyében a sentinel orvosok 385 új beteget regisztráltak. A laboratóriumi vizsgálatok négy páciensnél influenza A, egynél influenza B vírus jelenlétét igazolták, közösségi halmozódásról azonban a szakigazgatási szerv nem kapott értesítést.

Az influenza járvány miatt csütörtökön a Kenézy Kórház Felnőtt Pszichiátriai Osztályának Gerontopszichiátriai részlegére is kiterjesztették a részleges látogatási tilalmat.

Jön a Calici-járvány?

Olvasóink közült többen érdeklődtek, hogy milyen járvány okozhat hányásos, hasmenéses tüneteket, mert környezetükben egyre többen betegszenek meg ilyen panaszokkal. A szakember arról tájékoztatott ilyen típusú vírusfertőzés halmozódásáról nem érkezett intézetükhöz bejelentés. Megjegyezte azonban, hogy a Calici vírus Európa több országában okozott járványt az utóbbi hónapokban, így várható, hogy megyénkben is okoz megbetegedéseket.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában