Körözött Mercivel ment volna Romániába

Körözték a brit rendszámú Mercedest
Körözték a brit rendszámú Mercedest - © Fotó: police.hu
Ártánd – A biharkeresztesi rendőrök elfogták a két román férfit.

Kilépésre jelentkezett egy román állampolgár az általa vezetett brit rendszámú autóval kedden 12 óra 20 perc körül az ártándi határon. A rendőrök a sofőr valamint az autó okmányait ellenőrizték, amely során megállapították, hogy a jármű iratai és az alvázszáma hamis, illetve a további ellenőrzés során kiderült, hogy a gépkocsit körözik.

A 28 éves férfit előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a nyomozó hatóság.

Még aznap 13 óra körül szintén kilépésre jelentkezett egy 26 éves román állampolgár az általa vezetett bolgár személygépkocsival. A rendőrök ellenőrizték a sofőr és a jármű okmányait és megállapították, hogy a gépkocsi műszaki érvényességét igazoló lapja hamis. Az egyenruhások a férfit elfogták és előállították az Ártándi Közúti Határátkelőhelyre, majd közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt átadták a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársainak.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –