Körözött férfi, karambol és trágyatűz a hétfői menüben

Akt.:
Súlyos baleset Hajdúszoboszlón
Súlyos baleset Hajdúszoboszlón - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A hét első napján Hajdúszoboszlón történt egy eset, amelynél mindhárom „életmentő szerv” segítségére szükség volt. Két személyautó ütközött a fürdőváros közelében lévő Szováti úton délután fél kettőkor. A helyszínről három könnyű sérültet szállítottak kórházba – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem sajtóreferensétől.

A komádi tűzoltókat egy jóval vidámabb helyre sodorta a szolgálati sorsuk: egy óvoda udvarán tegnap reggel egy nyárfa ága lehasadt, amelyet motoros láncfűrésszel eltávolítottak a faágat. Senki sem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett. Szintén hétfői hír, hogy Debrecenben külterületén, Bánk közelében összehordott szarvasmarhatrágya gyulladt meg délután. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és erőgép segítségével több órán át oltották a háromszáz köbméter trágyát. Az eset során senki sem sérült meg.

tra

Fotó: katasztrófavédelem

A mentőket 226 alkalommal riasztották az elmúlt 24 órában, ez az őszi időszakban átlagosnak számít. Jelen voltak például Berettyóújfaluban, ahol egy tetőről leesve szenvedett súlyos sérüléseket egy személy, valamint a debreceni biciklisgázolásnál is. Szeptember 18-án délután fél négykor egy nő kerékpárral közlekedett az Árpád téren a Csapó utca felől a Kassai út irányába. A Rakovszky utcát keresztező kijelölt gyalogos átkelőhelyen úgy csatlakozott be a forgalomba, hogy nem adott elsőbbséget az Ótemető utca irányából érkező személyautó részére. Az ütközés következtében a biciklis elesett és könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök beszámoltak még három hétfői esetről: Debrecenben, a Simonyi úton parkolt le gépkocsijával egy nő este hat órakor. A sofőr nem kellő körültekintéssel nyitotta ki a bal első ajtót és annak nekiütközött a Bem tér felől a Weszprémy utca irányába, kerékpárjával – az itt lévő gyalog- és kerékpárút ellenére – az úttesten közlekedő nő. A biciklis az útra esett és könnyű sérüléseket szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit

Egy 49 éves férfival szemben közokirat-hamisítás gyanúja miatt indítottak eljárást. A férfit 11 óra körül a érték tetten, miközben a megyeszékhelyen, a Kishegyesi úti bevásárlóközpont mozgáskorlátozottaknak fenntartott várakozóhelyén úgy parkolt, hogy jogosulatlanul a más nevére kiállított rokkant parkolási igazolványt használt fel.

A Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai pedig délután a Füredi úton elfogtak egy férfit, akivel szemben a Szolnok Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki. A 46 éves törökszentmiklósi férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

HBN


Fotó: Matey István
Hajdúszoboszló - Hajdúszovát felől érkezett egy Audi hétfő délután Hajdúszoboszló belterületén a Szováti útfél és a Pityeri dűlő kereszteződésénél, amikor eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy Peugeot-val. A balesetben hárman sérültek, információink szerint ketten súlyosan, egy...