Korosztályos frizbi-vb, magyarokkal

Akt.:
Korosztályos frizbi-vb, magyarokkal
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Magyarország válogatottja is ott lesz a hétvégén kezdődő U20-as ultimate frizbi világbajnokságon. A magyar junior férfi ultimate frizbi válogatott augusztus első hetében a korosztályos világbajnokságon szerepel. A versenynek a lengyelországi Wroclaw ad otthont, ahol 29 nemzet 49 csapata méri majd össze tudását.

A junior vb-t (World Junior Ultimate Championships) kétévente szervezi a Repülőkorong Világszövetség (World Flying Disc Federation), és magyar csapatnak most először van lehetősége részt venni a rangos eseményen. A megmérettetés U20-as kategóriában zajlik, a női mezőnyben 20, férfiben 29 csapat részvételével.

A magyar keretbe négy budapesti, két nyíregyházi és tíz debreceni fiatal – Almási Dávid, Bodnár Tamás, Cogoi Richárd, Gál István Bence, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Homoki Gergő, Tolnai Ferenc Marcell, Tóth Patrik, Tőzsér Tamás – került be. A válogatott felkészülési versenyeken és edzőtáborokban készült a megmérettetésre, amelyen Kolumbia, Japán és Dánia ellen kezdi majd meg a versenyzést.

Címkék: , ,hirdetés