Összefogott a falu nyári táborért

Összefogott a falu nyári táborért
© Fotó: Vmirjáncki József
Körösszegapáti – Csendes foglalkozások és vidám, játékos események váltották egymást az elmúlt napokban megtartott hittan táborban.

Mintegy negyven gyermek gyülekezett reggelente, hogy délután három óráig a dr. Szabóné Kurucz Timea református lelkész által vezetett tábor vendége legyen. A tábor az egyház és az önkormányzat jóvoltából ingyenes volt, a résztvevők még ebédet, tízórait és uzsonnát is kaptak.

Karate és lovasbemutató

A nap a lelkésznő programismertetőjével kezdődött, a reggeli tornával és a tízóraival folytatódott. Ezután átvonultak a templomba énekeket tanulni. Aranymondásokat és különböző bibliai történeteket ismertek meg a táborozók, akik között volt óvodás, de középiskolás is.

hittan3Fotó: Vmirjáncki József

Szerették a gyerekek a kézműves foglalkozásokat is. Az udvaron felállított trambulin, a kifeszített röplabdaháló és régi idők gyermekjátékainak felidézése tette változatossá a napi programot. A Debrecenből érkezett KYO-Hungaria SE tagjai bemutatót tartottak, amelynek gyakorlatait nagy élvezettel végezték lányok, fiúk egyaránt. Ellátogattak Horváth Viktorék tanyájára, ott a házigazdák lovasbemutatóval kedveskedtek vendégeiknek.

hittan1Fotó: Vmirjáncki József

Nem volt olyan nap, hogy a református egyház tagjai közül valaki ne jelent volna meg a táborban, a gyerekeknek tésztát, süteményt, vagy éppn gyümölcsöt, dinnyét vittek. A tábor befejezéseként játékos vetélkedőn adhattak számot a táborban tanultakról, majd mindenki ajándékokkal tért haza.

– Vmirjáncki József –Körösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés