Jelzett az illegális migránsokról, megköszönték a segítségét

Jelzett az illegális migránsokról, megköszönték a segítségét
© Fotó: police.hu
Debrecen – Dr. Lingvay Csaba r. ezredes, Hajdú-Bihar megye rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese Szent György emlékplakettel köszönte meg egy állampolgár segítségét.

A rendőrségre telefonon tett bejelentést december 16-án 7 óra körül egy férfi, hogy Körösszegapáti közelében látott egy holland forgalmi rendszámú tehergépkocsit, amelyhez több ember a szántóföldről odaszaladt.

Mint arról korábban hírt adtunk, a rendőrök Berekböszörménynél december 16-án egy holland forgalmi rendszámú tehergépkocsi ellenőrzésekor annak rakodóterében 36 illegális migránst találtak.

A holland sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a 36 illegális migránst tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt – visszafogadási egyezmény alapján – a román hatóságok részére átadták a határrendészek.

Dr. Lingvay Csaba r. ezredes megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon 2016. december 23-án Szent György emlékplakettel köszönte meg a bejelentő segítségét és együttműködését. A rendőrfőkapitány-helyettes kiemelte, hogy a férfi bejelentése hozzásegítette a rendőröket a gyors és eredményes intézkedéshez.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Körösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés