Gyerekeket veszélyeztetett egy leszakadt ág Kismacson, Mezősasnál a vegetáció kapott lángra

Gyerekeket veszélyeztetett egy leszakadt ág Kismacson, Mezősasnál a vegetáció kapott lángra
© Forrás: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Két-két esetben volt szükség a tűzoltókra a szerdai nap folyamán.

Lehasadt egy több mint tíz méter magas fa egyik ága szerda délelőtt Debrecen-Kismacson, a Napraforgó utcában. Az óvoda udvarára átlógó, és az ott lévő gyermekeket veszélyeztető ágat a megyeszékhely hivatásos tűzoltói létrán keresztül, láncfűrésszel távolították el.

Megközelítőleg két hektáron égett le az elszáradt vegetáció szerda délután Mezősas és Körösszegapáti között. A lángokat a komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Defektet kapott és az oldalára borult egy takarmánykukoricát szállító kamion, tegnap este a 48-as főút 26-os kilométerszelvényében, Nyírábrány külterületén. A járművet a nyíradonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói feszültségmentesített, majd az üzemanyag-szivárgást szüntették meg. Ezt követően a debreceni hivatásos tűzoltókkal együttműködve a kerekeire állították a forgalmi akadályt képező teherautót. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A járműben egy ember utazott, ő súlyos sérüléseket szenvedett, és a keletkezett anyagi kár is milliós nagyságrendű.

Pincében tárolt papírhulladék és tűzifa kapott lángra Hajdúdorogon, az Újtelep utcában. A lángokat a hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg, majd a megyeszékhely tűzoltóival együttműködve, ventilátor segítségével átszellőztették a helyiséget.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Körösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés