Fotók: Rokon nevű települések mutatkoztak be a bihari kis faluban

Akt.:
Fotók: Rokon nevű települések mutatkoztak be a bihari kis faluban
© Fotó: Kovács Péter
Körösszakál – A sorozatban a 13., Körösszakálban azonban először rendezték meg a Körös és Ladány nevezetű helységek találkozóját.

A nyolcszáz egynéhány lakosú, országhatár menti falu az előző találkozón, Körösladányban jelen lévő képviselői jelentkeztek, hogy a következő találkozót szívesen megrendeznék. A szervezést a Román Nemzetiségi Nyugdíjas Egyesület vette kézbe és vezetőjük, Gulyás Jánosné irányításával, no meg a települési önkormányzati támogatással vidám és jóhangulatú eseményt bonyolítottak le szombaton.

koros-7

Fotó: Kovács Péter

A meghívást hét település fogadta el. Itt voltak a püspökladányiak és a Jászladányiak (ők buszokal, több mint százan-százan érkeztek), továbbá a körösladányiak, a körösújfaluiak, a mezőladányiak, körösszegapátiak és a tiszaladányiak. A vendéglátó falu polgármestere, Pálfi Tamás köszöntőjében elmondta, hogy örül a bemutatkozás lehetőségének, valamint jó szívvel ajánlotta megtekintésre a körösszakáli nevezetességeket. Így a templomokat, valamint a Román Nemzetiségi Nyugdíjas Egyesület központjában a hímzés kiállítást. A köszöntő után bemutatkoztak a vendég települések és azok jelen lévő kulturális csoportjai. A házigazdák mindegyik vendégnek kis ajándékkal kedveskedtek. A közös ebéd és a falunézés után elkezdődött a zene és a tánc.

Gulyás Jánosné szervező szerint hasznos volt az esemény, mert szorosabbra fonódott a névazonosság okán egymásra talált települések, valamint azok civil szervezetei közötti kapcsolat, továbbá megismerhették Körösszakált és jóhírét vihették a falunak.

HBN-KZSKörösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés