Finomságok a határ mellől

Grozáné Veres Ágnes és Kiss Krisztina a díjjal
Grozáné Veres Ágnes és Kiss Krisztina a díjjal - © Fotó: magánarchívum
Körösszegapáti – A Belügyminisztérium zsűrije az Apáti Ízek kiállítási pavilonját ítélte a legszebbnek az országos találkozón.

A hétvégén rendezték meg Budapesten, a Millenáris Parkban a IV. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást. Ezen vettek részt a Körösszegapátiak. Olyan termékekkel utaztak a fővárosba, melyeket a településen a közmunkások hoztak létre, készítettek, vagy megtermeltek.

Grozáné Veres Ágnes, a település képviselője lapunknak elmondta, hogy a kiállításon értékesített termékek a házi jellegű száraztészta, mely kimondott hagyományos technológia alapján készül, az édesipari sütemények, ezeket a hagyományos, nagymamáink receptjei alapján állítanak elő. Nagy sikere volt a kiállításon a faluban termesztett anyagokból készült házi lekvároknak, krémeknek. bemutatták a varroda termékeit, valamint a mezőgazdasági programban megtermelt paprikából készített fűszerpaprika őrleményt is.

A legszebb standért járó emléklapot és ajándéktárgyat Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi helyettes államtitkára adta át Grozáné Veres Ágnesnek.

– Vmirjáncki József –Körösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés