Ezrek mulattak a Sebes-Körös menti fesztiválon

Ezrek mulattak a Sebes-Körös menti fesztiválon
© Fotó: Vmirjánczki József
Körösszegapáti – A Kun László Fesztiválon a babgulyás végül „lefőzte” a kecskepörköltöt.

Más popzenei előadók mellett a Magna Cum Laude és Kis Grófo is szórakoztatta a nagyérdeműt a hétvégén az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett körösszegapáti Kun László Fesztiválon. A fellépőkről a helyieket is megkérdezték, igyekeztek olyanokat hívni, akik a tavasszal indított internetes szavazáson a legtöbb voksot kapták. Végül a két nap során több ezren mulattak.

k2
Fotó: Vmirjánczki József

Szombat délelőtt kispályás kupáért játszhattak a foci szerelmesei, miközben a főzőversenyen kisebb csapatok igyekeztek borsot törni egymás orra alá különböző finomságokkal. A zsűrinek a Hajdú Takarék dolgozói főzte babgulyás ízlett a legjobban, a második helyezést a Körösmenti Vadásztársaság kecskepörköltjének szavazták meg. A Családsegítők csirkepörköltje kapros-tejfölös nokedlivel harmadik helyet ért.

A nézők tetszését nem csak könnyűzenével lehetett elnyerni: a Békés megyei Körösnagyharsányból érkezett néptáncosok, a lakodalmi hangulatot varázsoló magyarhomorogi csoport a komádi citerásokkal és mazsorettekkel, vagy a Peszterce elnevezésű néptánccsoport szintén tapsot aratott.

k3
Fotó: Vmirjánczki József

A tűzijátékkal záruló fesztiválon a romániai Rév küldöttsége is tiszteletét tette; a rendezvény sikeréhez sokan önkéntes munkával járultak hozzá.
Körösszegapátit először az 1214-es Váradi Regestrumban említik egy tűzpróbára ítélt apáti lakos révén. A település fejlődését a tatárok betörése szakította meg, hadaik elpusztították a községet, ami után IV. Béla király pásztorkodó kunokat telepített a vidékre.

HBN–VJKörösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés