És ha leszakad a híd?

A kamionosok nem akarnak útdíjat fizetni, ezzel viszont megkeserítik a mellékutak mentén élők életét.
A kamionosok nem akarnak útdíjat fizetni, ezzel viszont megkeserítik a mellékutak mentén élők életét. - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A negyventonnás kamionok semmibe veszik a súlykorlátozást. Életveszélyes spórolás?

Segélykiáltással felérő telefonhívásokat kapott az elmúlt napokban a Napló. Körösszegapátiból, Körösszakálból és Magyarhomorogról is jelezték az ott élők, hogy az e-útdíj bevezetése óta például az Ártándról Békéscsabára kavicsot szállító járműszerelvények a 42-es és a 47-es főutakat elkerülve, a hálószobájuk ablakától néhány méterre dübörögnek el.

Repednek a falak, értéktelenednek az ingatlanok, bosszúsak a tulajdonosok. Az ok prózai: a fuvarozók ilyen módon spórolják meg a főútvonalakon fizetendő útdíjat, csakhogy (mint megtudtuk) a mutatvány nem veszélytelen. A környék alsóbbrendű útjain több 12, illetve 20 tonna teherbírású híd található, amelyeken úgy száguldanak át a rakottan 40 tonnás járműszerelvények, mint a szél.

Szabó Tamás, a megyei közlekedési felügyelet igazgatója elmondta, hogy a kamionok nem használhatnák ezeket az útvonalakat, ezért kollégái a rendőrséggel közös akciók keretében igyekeznek kiszűrni a renitenseket.

Samók Gyula körösszakáli polgármester úgy fogalmazott, hogy húsz éve áll a hátrányos helyzetű település élén és azóta küszködnek ezzel a problémával.

HBN-PAKörösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés