Elismerés harmincéves játékvezetői munkáért

Elismerés harmincéves játékvezetői munkáért
© Fotó: Magánarchívum
Körösszegapáti – Kiss János futballistaként, játékvezetőként, majd ellenőrként járta a megyei labdarúgópályákat.

Mint labdarúgó, kapusként került a labda közelébe Kiss János Körösszegapátiban. Szerencsés ember, mert így utólag, évtizedek elmúltával elmondhatja, hogy az ő közreműködése, futballszeretete is hozzájárult ahhoz, hogy anno a település csapata a megyei első osztályban vitézkedhetett, sőt az élmezőnybe került. (Napjainkban sajnos már labdarúgócsapata sincs a községnek.)

Kiss János amikor befejezte aktív labdarúgó pályafutását, játékvezetőként vagy asszisztensként volt részese a meccseknek. Közben képezte magát, teljesítve a játékvezetői tevékenységgel járó elméleti és fizikai követelményeket – huszonnyolc évig volt aktív játékvezető. Ezután a megyei játékvezetői bizottság ellenőri feladattal bízta meg, ennek tulajdonítható, hogy ennyi év elteltével is a pályák közelében van hétvégeken.

A napokban a körösszegapáti sportember kitüntetésben részesült, a megyei játékvezetői bizottság évadzáró vacsoráján Kurmai Zoltán, az országos testület elnökségi tagja és Sápi Csaba, a Hajdú-Bihar Megyei Játékvezetői Bizottság elnöke díszes oklevelet és serleget adott át a 30 éves eredményes játékvezetői tevékenységéért. Kiss János az elismerést meghatódva, társai vastapsa kíséretében vette át.

HBN–VJKörösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés