Belvíz, avartüzek és halálos baleset: kemény hétvégén vannak túl a hajdú-bihari tűzoltók

Belvíz, avartüzek és halálos baleset: kemény hétvégén vannak túl a hajdú-bihari tűzoltók
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Számos avartűzhöz és egy halálos kimenetelű balesethez is vonultak a tűzoltók a hétvégén.

A hétvégén sok avartűzhöz riasztották Hajdú-Bihar megye tűzoltóit. A debreceni hivatásos tűzoltók négy, a püspökladányiak kettő, a berettyóújfaluiak egy avartűzből eredő káresetnél avatkoztak be. Továbbá a komádi önkormányzati tűzoltók háromszor, a Nyíradonyi Katasztrófavédelmi Őrs és a Hajdúböszörményi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói pedig kettő-kettő alkalommal fékeztek meg avartüzet.

Pénteken hajnalban két személygépkocsi ütközött össze a 3316-os út huszonhatodik kilométerszelvényén, Balmazújváros közelében. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik kiszabadították az egyik járműbe szorult vezetőt, továbbá felitatták az úttestre folyt olajat. A mentők két sérültet szállítottak kórházba. A beavatkozás teljes útlezárás mellett zajlott.

A debreceni Ezüstmoha utcára riasztották pénteken reggel a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit, ahol nagy mennyiségű belvíz gyűlt fel.

bel-2

Fotó: katasztrófavédelem

A tűzoltók két szivattyúval szüntették meg a veszélyhelyzetet. Szombaton délelőtt azonban vissza kellett térnie a tűzoltóknak, ugyanis újabb víztömeg rekedt meg a talajfelszínen, ami ezúttal már lakóházat is fenyegetett. A beavatkozás újfent két szivattyúval zajlott.

Halálos közúti baleset történt a hajdúvidi vasúti átjárónál szombaton kora délután, ahol egy személygépkocsi és egy személyvonat ütközött össze. A személygépjármű vezetője életét vesztette, a hajdúnánási és a hajdúböszörményi tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel emelték ki a roncsokból. A beavatkozást a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. A személyvonat utasai nem sérültek meg.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház egyik helyisége Sárrétudvariban, az Újtelepen, a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A káresethez a püspökladányi és a szeghalmi tűzoltók vonultak ki, akik kihoztak az épületből egy PB-gázpalackot, és két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt, egy személyt szomszédoknál helyeztek el.

Nádas égett Nádudvaron február 26-án ötszáz négyzetméteren. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

nadas

Fotó: katasztrófavédelem

Vasárnap este Körösszakálban, a Kossuth utcán teljes terjedelmében égett egy udvaron álló személygépkocsi. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, ami épületre nem terjedt át. Az eset során személyi sérülés nem történt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Épp, hogy megmutatta magát a tavasz, máris emelkedett a szabadtéri tüzek száma

Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot.Körösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés