Baráti találkozót tartottak Körösszegapáti vallási közösségei

A gasztronómia is főszerepet kapott az egyházak közös eseményén
A gasztronómia is főszerepet kapott az egyházak közös eseményén - © Fotó: Vmirjáncki József
Körösszegapáti – Az összejövetelt dr. Origen Sabau ortodox tisztelendő azzal a céllal hozta létre, hogy a településen élő emberek felfedezzék maguknak a pihenő parkot. Erre az alkalomra meghívta a Körösszegapátiban lévő református, ortodox és baptista egyházközösségek híveit.

Origen Sabau köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, nagy öröm volt számára, hogy vallási felekezettől függetlenül sokan segítették faluszépítő, értékteremtő munkájában, és ezzel a rendezvénnyel köszöni meg az apátia emberek segítő munkáját.

Kurucz Timea református lelkésznő nemcsak megköszönte a baráti meghívást, hanem imádkozott azért, hogy sok ilyen közös, együtt megrendezett esemény legyen a településen.

ke2

Fotó: Vmirjáncki József

Tarsoly Attila polgármester örömét fejezte ki, hogy a község minden lakója élvezheti ennek az egyházi parknak a szépségét, annak pedig még jobban örvendezett, hogy a település lakói szép számmal megjelentek a hívó szóra és jól érzik magukat ezen a rendezvényen.

A házigazda ortodox hívek finom falatokat készítettek. Horváth Győző vállalkozó birkát ajándékozott, a helyi vadásztársaság vaddisznót, a tisztelendő úr szabad tűzhelyen sütötte a Romániában népszerű micset, amelyet előételnek szolgáltak fel. A református hívek finom tésztákat sütöttek és hoztak. Fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat a kellemes környezetben. Abban mindenki egyetértett, hogy ilyen, hasonló rendezvényt sűrűbben kell rendezni a település lakói számára.

HBN–VJKörösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés