A testvérfaluban tettek állampolgári esküt

A testvérfaluban tettek állampolgári esküt
© Fotó: Vmirjáncki József
Körösszegapáti, Rév – Ünnepélyes alkalomra gyűltek össze Körösszegapátiban a polgármesteri hivatal dolgozói. A romániai testvértelepülésről nyolcvanegyen érkeztek, hogy állampolgári esküt tegyenek.


Elkísérte őket Szabó Ödön, Bihar megye RMDSZ parlamenti képviselője, valamint Hasas János, Rév település alpolgármestere.

A vendégeket Pintye Edit, Körösszegapáti alpolgármestere köszöntötte, majd Tarsoly Attila polgármester után mondták el az eskü szövegét. Körösszegapáti első embere hangsúlyozta: településének megtisztelő, hogy a Sebes-Körös mellett elterülő testvértelepülés sok lakója őket választotta a magyar állampolgárság megszerzéséhez. Szabó Ödön kifejtette, hogy még mindig jelentkeznek magyar állampolgárságért a Partiumban és Erdélyben. Hasas János arról beszélt, hogy a két település kapcsolata már hosszú évekre vezethető vissza. A szoros kapcsolatnak ez az esemény is csak egyik állomása.

Az állampolgársági eskütevők között volt Papp Csaba, Rév református egyházközségének lelkésze is. A legidősebb nő Halász Erzsébet volt 65 évesen, a férfiak között a 76 éves Fábián Antal, míg a 9 éves Mihók Gécsi Petra és a 7 éves Papp Botond Örs is az eskütevők között volt.

HBN–VJKörösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés