Körösszegapáti imahét: megvolt az első, és lesz folytatása

Sokan elmentek az egyházi alkalmakra
Sokan elmentek az egyházi alkalmakra - © Fotó: Vmirjáncki József
Körösszegapáti – Naponta más és más felekezetű egyházvezető tartotta az összejövetelt.

„A krisztus hívők egységéért” ökumenikus imahetet tartottak a különböző felekezetek Körösszegapátiban január 23–29. között. Az imahét anyagát – egyetértésben a többi lelkésszel – Kurucz Timea református lelkész állította össze.

Az imahét egyes alkalmain Kurucz Timea lelkipásztor mellett még Huli Sándor baptista lelkész, továbbá dr. Origen Sabau ortodox esperes, valamint Nagyné Török Csilla, és Kilin-Szikszai Andrea lelkészek szolgáltak.

Megismerjék egymást

Minden alkalommal igen sokan jelentek meg az összejövetelen. Origen Sabau beszélt a megbékélésről, az egymás és Krisztus iránti szeretetről. Elmondta, hogy imádkozzanak az egymás mellett élő emberek Európa keresztyénségének megmaradásáért és megújulásáért. Könyörögjenek együtt és egy akarattal azért, hogy mindenki a saját országában élhessen békében. A tisztelendő elmondta, hogy igyekszik magát megértetni a településen élő más felekezetű emberekkel is.

Az imahét eseményei arra is hivatottak voltak, hogy a különféle felekezetek hívei az egymás közötti rendezvényen együtt legyenek, a másik templomaiban szolgáló lelkészek és papok jobban megismerjék egymást, az adott közösség szokásait, vezetőit és híveit. Ez sikerült – állapították meg az egyház helyi vezetői az imahét befejeztével. Terveik szerint ebben az évben még lesznek imahetek Körösszegapátiban.

HBN–VJ