Sport

2019.01.14. 20:40

Madár: idén is lesz Bocskai

Debrecen - A Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Erdei Zsolt azonban elmondta, kissé lassabban halad a szervezés.

Debrecen - A Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Erdei Zsolt azonban elmondta, kissé lassabban halad a szervezés.

Idén kerül sor hatvanharmadik alkalommal az igen nagy hagyományokra visszatekintő Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyre. Ahogyan azt a hazai bokszbarátok már megszokhatták, a rendkívül népszerű viadalt mindig februárban rendezik meg Debrecenben. A mostani verseny előtt azonban szokatlanul nagy a csend, sőt olyan pletykákat is hallottunk, hogy ebben az évben nem lesz Bocskai az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A Napló megkereste Erdei Zsoltot, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökét, és rákérdezett a viadalra.

"Rajta vannak"

- Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy legyen Bocskai Emlékverseny az idén is, nem tartom valószínűnek az ellenkezőjét - mondta az egykori klasszis öklöző. - A bokszsport minden résztvevőjének ez egy nagyon fontos verseny, azon dolgozunk, hogy ez idén is megvalósuljon. Azonban a pénzügyi biztosunk jóváhagyása szükségeltetik mindenhez, ezért a szervezés most lassabban megy. Ettől függetlenül ütjük-vágjuk a vasat, már huszonnégy ország jelezte részvételi szándékát, úgyhogy ez ebben az évben is nagyszabású rendezvény lesz.

Szó sincs tehát arról, hogy idén elmaradna, csak a szervezési folyamat most lassabb, több időt vesz igénybe”

- fogalmazott "Madár".

Mint ismert, a hazai felnőtt ökölvívásnak két kiemelkedő eseménye van minden évben, az egyik a Papp László Országos Bajnokság, a másik pedig kétségkívül a debreceni Bocskai-emlékverseny.

Tavaly februárban 22 országból 178 versenyző tette tiszteletét, és a televízió is rendszeresen közvetít a cívisvárosi helyszínről.

TN


[related-post post_id="4102301"]

[related-post post_id="4074826"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!