Koronázási Hétvége Gödöllőn

Hintózás a Kastélyparkban, pónilovagoltatás, hagyományőrző népi játékok, tárlatvezetés gyerekeknek, kézműves foglalkozások- egyebek mellett ezekkel várják az érdeklődőket június 5-én és 6-án Gödöllőn, a Grassalkovich kastélyban.

A Koronázási Hétvégén lesznek zenés programok és színházi előadások is. Napközben ingyenesek a programok, csak az esti rendezvényekre kell jegyet váltani- mondta a Független Hírügynökségnek Holub Katalin szóvivő.

A gödöllői Grassalkovich kastély 1867-ben, koronázási ajándékként került Erzsébet királyné és I. Ferenc József használatába. Erre az eseményre emlékeznek minden évben a koronázási szertartás felelevenítésével, kellemes, hétvégi családi programokkal. Június 5-én, szombaton tíz órakor ünnepélyes díszőrségváltás lesz a főbejáratnál, majd a Meseerdő Bábszínház előadását lehet megnézni, utána találkozhatnak az érdeklődők az Erzsébet királyné hasonmásverseny győztesével. Lesz íjászverseny, és be lehet barangolni a Felsőkertet is, de vásári komédiával is készülnek a szervezők.

Vasárnap délelőtt tíz órakor is lesz ünnepélyes díszőrségváltás a főbejáratnál, majd a Hahota Gyermekszínház Brémai muzsikosok című előadását lehet megnézni. Dámalovas bemutatóval, előadásokkal, a MiaManó Színház Pillangóvarázs című gyermekelőadásával és este nyolc órától operett gálával is várják a látogatókat.

Napközben a színpadi előadások, valamint számos egyéb program ingyenesen látogatható.

– Független Hírügynökség –