Köröm-praktikák

Köröm-praktikák
Lehet rajtunk bármilyen szép és elegáns, márkás cucc, semmit sem ér, ha ápolatlan a kezünk.

Sokat ronthat a megjelenéseden a töredezett köröm, a kopófélben lévő lakk, a beszakadt bőr. Csak egy kis odafigyelés, ápolás kell.

A manikűr legfontosabb eszközei a körömvágó olló, a körömcsipesz, a bőrcsipesz, a reszelők és körömkefe. Vásároljunk jó minőségû terméket, ezekkel sokkal könnyebb dolgozni.

Ápolás

Az elegáns női köröm formája legyen ovális, ne túl hosszú. Ha töredezett, sose vágjuk ollóval, helyette finom szemcsés reszelővel csiszoljuk. A körömágy bőrét ne vágjuk ki, inkább óvatosan toljuk vissza. A beszakadt széleket jó minőségû csiszolóval korrigáljuk.

A száraz és törékeny körmöt rendszeresen ápoljuk olajjal. Kerüljük az aceton tartalmú lemosókat. A lágy körmöt “belülről” erősítsük vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Felületét körömerősítő lakkal védjük. Rendszeresen áztassuk kezünket, körmünket langyos növényi olajban. Minden kézmosás után masszírozzuk át krémmel is.

Formázás

A köröm formája velünk született adottság. Ha elégedetlen lennél vele, korrigálhatod festékkel, csiszolással. A háromszög alakú körmöt olyan oválisra lehet formázni, amilyenre csak akarod. Csak a közepét fesd, tövénél a széles részeket hagyd ki.

A széles körmöt növesztheted hosszúra, csak a széleket kerekítsd le. Lakkozva karcsúbbnak tűnik. A túl nagy felületű körmöt pedig reszeléssel rövidítheted. Festéskor hagyd érintetlenül a holdacskákat. Kerek, rövid forma esetében növeszd, fesd pasztell árnyalattal, kerüld a sötét lakkot.

 Festés

A köröm színe alkalmazkodhat a ruhádhoz, a sminkhez, de az sem baj, ha időnként csak hangulatunkat tükrözi. Ha kezdő vagy a festésben, türelemmel, néhány trükkel profivá válhatsz.

– Elsõ lépésként alapozólakkot kenj fel. Megakadályozza az elszíneződést, egyenletes lesz a felszín. Rázd fel alaposan az üvegcsét használat előtt. Miután belemártottad az ecsetet, húzd le a felesleget az üveg szélén. Így nem csöpög a bőrre, nem lesz ragacsos az első réteg.
– A köröm közepén kezdd az ecsetelést: a tövétől a hegyéig. Ezután húzd végig a körömágy mentén a széléig. Így elkerülheted a bőrfestést.
– Próbáld minél kevesebbszer fölemelni a festékesecsetet. Ügyelj az egyenletes nyomásra, hogy ne legyen csíkos a lakkréteg. Az apróbb pacákat lakklemosós pálcikával távolítsd el, nem érintve a friss festést.
– A barna, kreolos bőrhöz válassz meleg árnyalatokat. Sápadthoz pedig jobban illik a fagyos halvány rózsaszín és a fehér. Ha új színre vágynál, apróbb üvegcsét vásárolj a kipróbáláshoz.

Harmonet.hu