Környezetbarát iroda nyílt az Agráron

Debrecen – Új közösségi tér nyitotta meg kapuit a Debreceni Egyetem Böszörmény úti campusán.

A Földünkért Világnap alkalmából, október 21-én adták át a Zöld Pont Irodát és Közösségi Teret a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjában. Gyulavári Attila Zsolt, a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság elnöke elmondta, régi vágyuk volt ez a közösségi tér, amely az elmúlt két hétben próbaüzemben működött.

Több célt szolgál

A helyiség ad otthont a bizottság irodájának, ahol a tagok ideális munkakörülmények között dolgozhatnak, valamint lehetőséget nyújt azoknak a hallgatók a fogadására, akik információkat szeretnének kapni a környezetbarát látásmódról.

A bizottság várja a közösségi programokban részt venni szándékozókat is. Klubok, események és kiállítások színesítik majd az iroda működését. Az első tárlat Ötletből valóság! címmel már megtekinthető.

A bizottság tagjai bíznak abban, hogy nem csak az agrárosok, hanem más egyetemi karok hallgatói is látogatni fogják a hétfőn és pénteken 9-től 13 óráig, a többi hétköznapon pedig 9-től 15 óráig nyitva tartó környezetbarát helyiséget.

A 2009 óta működő Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság korábban több alkalommal rendezett már szemléletmód váltó programokat, többek között szemétszedést és zöld börzét is, amelyekre nyitottak voltak a diákok.

Jávor András, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese az átadó ünnepség sajtótájékoztatóján elmondta, örül, hogy az ifjúság önálló kezdeményezéséből iroda jött létre. Az egyetem számára fontos a környezet- és a természetvédelem, bízik benne, hamarosan több helyen is követik ezt a példát.

– HBN–VK –