Kormányszóvivői iroda: Szijjártó Péter nyolc gazdasági vegyes bizottság élén

Budapest, 2012. július 4., szerda (MTI) – Nyolc gazdasági vegyes bizottság élére nevezte ki Orbán Viktor kormányfő Szijjártó Pétert, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárát – közölte a kormányszóvivői iroda szerdán az MTI-vel.

 

Az államtitkárt július 2-i hatállyal nevezte ki a miniszterelnök – Matolcsy György nemzetgazdasági és Martonyi János külügyminiszter együttes előterjesztése alapján – nyolc kétoldalú gazdasági együttműködési kormányközi testület élére, így a jövőben Szijjártó Péter tölti be a magyar-török, a magyar–kuvaiti, a magyar-azeri, a magyar-szerb, a magyar-vietnámi, a magyar-szlovák, a magyar-macedón és a magyar-montenegrói gazdasági vegyes bizottság magyar tagozatának elnöki posztját.

Az új elnök célja, hogy a gazdasági vegyes bizottságok működése az eddigieknél jobban szolgálja a keleti nyitás politikájának sikerét, hogy megerősítse a regionális együttműködést a szomszédos országokkal, valamint az, hogy megszilárdítsa Magyarország vezető pozícióját a nyugat-balkáni integráció támogatásában – írta közleményében a kormányszóvivői iroda.

 

 

bhz \ bdó

 

MTI

Címkék: