Kormánymű felújítás Debrecenben? Mutatjuk mire kell figyelned!

Akt.:
Kormánymű felújítás Debrecenben? Mutatjuk mire kell figyelned!
A kormánymű meghibásodás problémájával szerencsére nem naponta találkozunk, ám éppen ezért legtöbbünknek nincs is tapasztalata arra vonatkozóan, hogy kihez forduljon ilyen esetben. Egy biztos, hogy gyors megoldásra van szükségünk, hisz egyikünk sem szeretné sokáig nélkülözni az autóját.

Az, hogy debrecenben egy kormánymű felújítás mennyire lesz költséges, nagyban függ a tájékozottságunktól. Meg kell találnunk a jó megoldást és ehhez nem árt tudni néhány dolgot. Ha tisztában vagyunk vele, milyen dolgokra kell figyelnünk a felújítás során, pénzt és időt spórolhatunk és nem mellékesen a végén elégedettek leszünk.

Sok szerelő a cserét tartja a legjobb megoldásnak, ám korántsem biztos, hogy ez a legköltséghatékonyabb. Ha végig olvassuk ezt a cikket, több tippet is találunk arra, hogyan hozzuk ki a legolcsóbban és a legjobban.

0. A bontóból vásárlás rizikója
Akkor vásároljunk bontóból kormányművet, ha szeretjük az izgalmakat! Ha helyette inkább a biztosra mennénk, ne válasszuk ezt a lehetőséget. Bontóból csak olyan alkatrészt vegyünk, amiről kívülről is megállapítható, hogy ép és jól működik. A kormánymű belsejében olyan alkatrészek vannak, amelyekről nem tudjuk megmondani, hogy rendben vannak e, csak abban az esetben, ha szétszereljük. Lehet, hogy nagyon jól választunk, és tökéletesen működik majd az alkatrész, de ugyanennyi az esély rá, hogy nem és ezt a mi pénztárcánk fogja bánni. A bontóból vásárolt alkatrészekre nincsen garancia!

1. A legfontosabb a megfelelő szakember kiválasztása!
Válasszunk olyan kormánymű felújító céget, vagy szakembert, akiben már sokan megbíztak és nem indokolatlanul. Ha információt szeretnénk, olvassunk nyilvános visszajelzéseket a google térképen! Olyan emberek véleményeit találhatjuk itt, akik már használták az adott szolgáltatást és le is írták tapasztalataikat. Ezekből nagyon sokat tanulhatunk, hiszen legtöbbünknek ugyanazok a dolgok fontosak. A gyorsaság, a minőség, a megbízhatóság.

Válasszunk olyan szolgáltatást, ahol pontosan tudjuk, mire számíthatunk és mit kapunk a pénzünkért!

2. A számla, mint garancialevél!
Egy megbízható cég minden esetben ad számlát a szolgáltatás elvégzéséről. Ne feledjük, hogy a garanciánkat a számlával tudjuk érvényesíteni!

3. Ki-, beszerelési garancia!
Ha szeretnénk a pénzünknél maradni, olyan céggel újítassuk fel a kormányművet, aki teljes körű garanciát vállal a szolgáltatásért! Azaz, ha garancia időn belül újra hozzá kell nyúlni az alkatrészhez, a ki- és beszerelés költségét nem nekünk kell állni. Hiába garanciális ugyanis maga a javítás, ha a ki-, beszerelés miatt újra fizetnünk kell. Erre mindenképpen kérdezzünk rá a felújítás előtt! Találunk olyan céget, aki teljes körű garanciát vállal!

4. Kérjünk minimum 1 év garanciát!
Olyan céget válasszunk, aki legalább 1 év garanciát vállal a felújításra! Ha a munka tökéletesen el lett végezve és minden alkatrész ki lett cserélve, minimum 1 évig hibátlanul működnie kell a kormányműnek! Ne fogadjunk el ennél kevesebb garancia időt!

5. Ingyenes kiszállítás, mint extra szolgáltatás!
Egy szintén megoldásra váró feladat az alkatrész eljuttatása a felújító céghez. Ez elsőre nem tűnik nehéz feladatnak, de a folyamat során kiderül, hogy ez azért nem mindig egyszerű. A fővároson belül könnyebb a dolgunk, vidékről viszont kicsit macerásabb. Becsomagolni az alkatrészt és sorban állni a postán még nem olyan nagy dolog, de ekkora csomagért legalább 10000 ft-ot fizetünk oda, vissza. A másik lehetőség, hogy szerzünk egy másik autót és magunk szállítjuk el a kormányművet, ami szintén pénzbe kerül.

Létezik olyan cég, aki mindezt a pénzt és időt megspórolja nekünk. Egy feladatunk marad, alaposan becsomagolni az alkatrészt és átadni a futárnak, akit a felújító cég küld oda, ahová mi kérjük és ugyanígy a választott helyre vissza is hozzák nekünk teljesen ingyen.

6. A gumiharang
Kérdezzünk rá, hogy a felújításhoz jár-e az új gumiharang! Sok esetben ez az alkatrész a ludas a kormánymű meghibásodásában! Elkopik vagy elszakad és a szennyeződés bejut a kormánymű belsejébe. Ha visszateszik a régi gumiharangot, elképzelhető, hogy a probléma rövid időn belül újra jelentkezik! Ha megfogadjuk a tanácsokat, a legjobbat hozhatjuk ki egy debreceni kormánymű felújításból.

Forrás: szervokormanyjavitas.hu – Birton Sándor

– PR cikk –

Címkék: