Kormányhatározat a Nemzeti Örökség Intézetének létrehozásáról

Budapest, 2013. április 23., kedd (MTI) – A kormány a Nemzeti Örökség Intézete létrehozásának támogatásáról döntött, az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

A határozat szerint a kormány egyebek mellett a magyarság szellemi örökségének a jelen és az eljövendő nemzedékek számára történő megőrzése és átadása, a nemzeti összetartozás érzésének növelése, valamint az egységes nemzet, a nemzeti egység megteremtésének jelentősége miatt döntött a Nemzeti Örökség Intézete létrehozásának támogatásáról.

A kormány a Nemzeti Örökség Intézete (NÖI) létrehozása érdekében felhívja a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy az intézet alapító okiratát készítse elő, és az érintett miniszterekkel együttműködve vizsgálja meg a témára vonatkozó jogszabályok körét, és kezdeményezze megfelelő módosításukat, azonnali határidővel.

A kormány felkérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy tegyen javaslatot a Nemzeti Örökség Intézete idei működéséhez szükséges forrás biztosítására. A közigazgatási és igazságügyi miniszternek pedig arról kell gondoskodnia, hogy a Miniszterelnökség létszámát a NÖI létszámával, 29-cel megemeljék.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek